Госпсуд Києва скасував приватизацію «Укртелекому». В Ахметова – проти

Госпсуд Києва скасував приватизацію «Укртелекому». В Ахметова – проти

19 Жовтня 2017
1839
19 Жовтня 2017
15:57

Госпсуд Києва скасував приватизацію «Укртелекому». В Ахметова – проти

1839
Господарський суд Києва в четвер, 19 жовтня, за позовом Фонду держмайна вирішив розірвати укладений в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу 92,79% «Укртелекому» з ТОВ «ЕСУ». Останнє заявило про намір оскаржити це рішення.
Госпсуд Києва скасував приватизацію «Укртелекому». В Ахметова – проти
Госпсуд Києва скасував приватизацію «Укртелекому». В Ахметова – проти

«ЕСУ» не згодні з рішенням суду першої інстанції і продовжать захист права власності на акції «Укртелекому» в апеляційному суді», - повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в компанії.

Нагадаємо, Фонд держмайна України за підсумками оголошеного восени 2010 року конкурсу на початку 2011 року продав 92,79% акцій «Укртелекому» українській «дочці» австрійської EPIC - ТОВ «ЕСУ» - за 10 млрд 575,1 млн грн. 3 червня 2013 року ТОВ «ЕСУ» стала власністю СКМ Ріната Ахметова.

В «ЕСУ» підкреслили, що рішення суду першої інстанції не вплине на операційну роботу «Укртелекому». «З огляду на характер претензій ФДМ і їх зв'язок з діями попередніх власників «Укртелекому», ТОВ «ЕСУ» вважає за необхідне досягнення розумного компромісу щодо виконання приватизаційних зобов'язань», - відзначили в компанії.

Як пояснили в «ЕСУ», комісія Фонду неодноразово перевіряла і підтверджувала виконання відповідних приватизаційних зобов'язань за винятком останньої перевірки, яка пройшла з помітним порушенням термінів (з травня 2016 по лютий 2017) і в результаті якої не було досягнуто згоди щодо підтвердження виконання всього декількох з більш ніж 50 приватизаційних зобов'язань.

Як повідомлялося, ФДМ подав до суду на розірвання договору з ЕСУ в середині травня цього року, вимагаючи також стягнути 2,17 млрд грн пені. До справи в якості третьої особи було притягнуто Ощадбанк, в заставі у якого зазначений пакет акцій «Укртелекому».

«Укртелеком» в першому півріччі 2017 року отримав чистий прибуток 355,3 млн грн, що майже в два рази перевищує показник за аналогічний період 2016 року. Чистий дохід ПАТ за звітний період зменшився на 1,5% - до 3,154 млрд грн.

Як писав «Детектор Медіа», у четвер, 19 жовтня, видання LIGA.net з посиланням на свої джерела на ринку повідомило, що екс-глава Адміністрації президента Борис Ложкін може створити великий телеком-холдинг, купивши компанію «Воля» і менших гравців. Нібито йдуть переговори, однак остаточна сума угоди, як і її фінальні умови, поки не визначені.

Створивши пул із п'яти згаданих телеком-активів, новий власник здатен буде конкурувати за розміром абонентської бази інтернет-доступу з нинішнім лідером ринку Укртелекомом, який обслуговує близько 1,5 млн абонентів, і стати найбільшим кабельним оператором країни, вважають експерти.

Фото: rbc.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1839
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду