«Дні українського кіно» вперше пройдуть у столиці Латвії

«Дні українського кіно» вперше пройдуть у столиці Латвії

3 Жовтня 2017
2094
3 Жовтня 2017
13:07

«Дні українського кіно» вперше пройдуть у столиці Латвії

2094
За підтримки Державного агентства України з питань кіно з 13 по 15 жовтня у столиці Латвії Ризі вперше пройдуть «Дні українського кіно».
«Дні українського кіно» вперше пройдуть у столиці Латвії
«Дні українського кіно» вперше пройдуть у столиці Латвії

Про це повідомляється на сторінці Держкіно в Facebook.

На фестивалі буде представлено шість фільмів, більшість з яких створені впродовж останніх двох років: «Головна роль» Сергія Буковського (Sergey Bukovsky); The Nest of the Turtledove/Гніздо горлиці Тараса Ткаченка; Червоний Zaza Buadze; «Побачення на Чумацькому Шляху» Яніса Стрейча; «Вагрич та чорний квадрат» Андрія Загданського і «Білий птах з чорною ознакою» Юрія Іллєнка.

Жителі Риги матимуть змогу не лише переглянути українські фільми, але й поспілкуватися з українськими кінематографістами, йдеться в повідомленні. Фестиваль відкриють фільм Сергія Буковського «Головна роль», переможець документального конкурсу Одеського МКФ, та кіношедевр Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою», володар численних призів і кінопремій.

Проект організовано у співпраці установ України і Латвії – Ризької Думи, Державного агентства України з питань кіно та КП «Київкінофільм» за підтримки МЗС України, громадських організацій БФ «Двері» та Об’єднання українських товариств Латвії.

Покази пройдуть у кінотеатрі «Сплендід пала», вхід на усі перегляди вільний.

Нагадаємо, у Страсбурзі за підтримки Держкіно України пройде Тиждень українського кіно «Україна у фокусі». З 6 до 14 жовтня в одному із найстаріших кінотеатрів Європи «Одісей» та в кінозалі «Палацу Європи» у Страсбурзі покажуть 5 українських повнометражних та 4 короткометражні стрічки.

Як повідомляв «Детектор Медіа», У Торонто 11 вересня завершився триденний фестиваль українських фільмів «Дні українського кіно», на якому показали шість українських стрічок.

До програми кінопоказів увійшли шість українських повнометражних кінострічок виробництва 2016-2017 років – «Червоний», «Школа №3», «Процес», «Припутні», «Dzidzio. Контрабас» та «Гніздо горлиці».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2094
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду