В одеського «Первого городского» змінилися кінцевий бенефіціар і керівництво

В одеського «Первого городского» змінилися кінцевий бенефіціар і керівництво

22 Вересня 2017
2817
22 Вересня 2017
16:25

В одеського «Первого городского» змінилися кінцевий бенефіціар і керівництво

2817
В одеського телеканалу «Первый городской» змінилися кінцевий бенефіціарний власник, директор, склад редакційної ради і склад пов’язаних осіб.
В одеського «Первого городского» змінилися кінцевий бенефіціар і керівництво
В одеського «Первого городского» змінилися кінцевий бенефіціар і керівництво

Відповідні зміни до ліцензії юридичної особи «Первого городского» - ТОВ «ТРК “Нова Одеса”» - внесла 21 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Новим кінцевим бенефіціарним власником телеканалу став Олег Райвич. За словами представника каналу, це одеський бізнесмен, громадянин США, власник будівельного бізнесу в Одесі.

Раніше власником каналу де-юре був Максим Цимбалюк, хоча одеські ЗМІ називали «Первый городской» телеканалом Володимира Немировського – одеського бізнесмена, екс-голови Одеської облдержадміністрації.

Директором каналу замість Дмитра Птяшка стала Людмила Орешина.

Склад редакційної ради скоротився з чотирьох до двох осіб: Людмила Орешина та Віталій Мілевич (він був членом редакційної ради і в попередньому скликанні).

Зазнала змін і структура власності, відображена в переліку пов’язаних осіб. ТОВ «ТРК “Нова Одеса”», як і раніше, безпосередньо належить одеському ПП «Медіа оунер». Зате змінився власник цієї компанії – вона тепер належить компанії з обмеженою відповідальністю «Смарт інвестмент менеджмент інк» зі штату Флорида, США, яка належить Олегу Райвичу.

Цікаво, що телеканал змінив кінцевого бенефіціарного власника одразу після продовження строку дії його ефірної аналогової ліцензії на мовлення в Одесі: 3 квітня канал отримав продовжену ліцензію, а 25 квітня подав до Нацради заяву про внесення до неї змін щодо власника і керівництва.

При цьому зміни до кабельної ліцензії телеканалу в частині зміни власників, місцезнаходження, складу наглядової та редакційної рад, пов'язаних осіб були внесені Нацрадою 27 грудня 2016 року.

Нагадаємо, 28 липня 2016 року Нацрада ухвалила рішення про видачу одеській телерадіокомпанії «Нова Одеса» ліцензії на кабельне мовлення з логотипом «1 Первый городской. Кабель». Іншим рішенням Нацрада на прохання ТРК «Нова Одеса» анулювала її стару ліцензію на кабельне мовлення з логотипом «ТА-Одеса», водночас оштрафувавши компанію за невідповідність програмної концепції.

Телеканал «Первый городской» з’явився в Одесі у 2014 році після ребрендингу ТРК «Нова Одеса». Однак за кабельною ліцензією логотип ТРК «Нова Одеса» залишався «ТА-Одеса». За невідповідність логотипу, а також низку інших порушень Нацрада 24 березня 2016 року оголосила компанії попередження.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду