Нацрада оголошує повторний конкурс на три вільні частоти в зоні АТО

Нацрада оголошує повторний конкурс на три вільні частоти в зоні АТО

14 Вересня 2017
1802
14 Вересня 2017
15:41

Нацрада оголошує повторний конкурс на три вільні частоти в зоні АТО

1802
Регулятор на своєму засіданні 14 вересня ухвалив рішення про затвердження конкурсних умов і оголошення конкурсу на мовлення з використанням трьох радіоканалів у містах Донеччини
Нацрада оголошує повторний конкурс на три вільні частоти в зоні АТО
Нацрада оголошує повторний конкурс на три вільні частоти в зоні АТО

На конкурс будуть виставлені такі частоти: 91,5 МГц у Бахмуті, 102,4 МГц у Костянтинівці і 101,4 МГц у Покровську, обсяг мовлення – 24 години на добу.

Згідно конкурсних умов, у загальному обсязі мовлення не менше ніж 15 відсотків має становити частка соціально важливих програм (інформаційних і соціально-політичних). Також дозволена ретрансляція лише програм суспільного мовлення.

За словами члена Національної ради Сергія Костинського, у конкурсі зможуть взяти участь місцеві мовники, які ще не мають ліцензій і відповідно не можуть отримати дозволи регулятора на тимчасове мовлення на території АТО.

Голова Нацради Юрій Артеменко уточнив, що регулятор не може надати мовнику дозвіл на трансляцію в зоні АТО, якщо той не має ліцензії взагалі.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 12 травня Нацрада вирішила оголосити конкурс на вільні дев’ять ФМ-частот у Донецькій і Луганській областях, а також затвердила конкурсні умови. Конкурс було оголошено 17 травня.

23 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на 9 вільних ФМ-частот у Донецькій і Луганській областях. На конкурс подалися лише три претенденти, кожен з них отримав частоти - «Армія FM», «Радіо М» і «Тризуб ФМ».

На три частоти - саме ті, на які сьогодні знову оголошено конкурс (91,5 МГц у Бахмуті Донецької області, 102,4 МГц у Костянтинівці Донецької області, 101,4 МГц у Покровську Донецької області) не було жодного претендента, тож тоді конкурс на них було припинено, а частоти вирішено було виставити на наступні конкурси.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1802
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду