Антипіратська асоціація змінила моніторинг реклами на піратських сайтах

Антипіратська асоціація змінила моніторинг реклами на піратських сайтах

8 Вересня 2017
3365
8 Вересня 2017
10:04

Антипіратська асоціація змінила моніторинг реклами на піратських сайтах

3365
УАПА змінила принцип моніторингу розміщення реклами на сайтах, до яких є претензії правовласників
Антипіратська асоціація змінила моніторинг реклами на піратських сайтах
Антипіратська асоціація змінила моніторинг реклами на піратських сайтах

Українська Антипіратська Асоціація (УАПА) представила новий принцип моніторингу розміщення реклами на онлайн-ресурсах, до яких є претензії правовласників.

Про це повідомили «Детектору Медіа» в УАПА.

Нововведення покликані допомогти захистити тих рекламодавців, які не бажають фінансувати піратів, але можуть постраждати від технічної недосконалості системи розміщення інтернет-реклами. А також – у більш комфортних часових рамках з’ясувати причини потрапляння свого бренду на сайт, що порушує права інтелектуальної власності, і вирішити проблему.

УАПА представляє інтереси правовласників Асоціації кіноіндустрії (MPA). З 2015 року проводиться моніторинг сайтів, які нелегально розміщують фільми, що належать кінокомпаніям MPA, а також тих, до яких є претензії правовласників, що долучилися до Ініціативи «Чисте небо».

Раніше моніторинг брендів проводився наступним чином: упродовж місяця фіксувалась реклама на сайтах, які не реагують на прохання прибрати нелегально розміщений контент. Але за такою методикою не враховувались об’єми цієї реклами та технічні характеристики плеєрів, розміщених на цих сайтах. Фіксувалась фотографія екрану з рекламою та розміщувалась в моніторингу.

Однак рекламний ринок протягом минулого місяця дав зворотній зв’язок, розповівши про існування таких форм посередництва, коли ні рекламодавець, ні рекламна агенція, ні сейлз-хаус, ні навіть відеомережа не замовляють рекламу на якомусь сайті, а вона там з’являється. Це дуже малий, майже випадковий об’єм показів, який не може забезпечити фінансування сайту.

Отже, вирішено було дещо змінити алгоритм моніторингу. Як і раніше, він здійснюватиметься щомісяця. Всі бренди, які зафіксуються моніторингом, будуть проінформовані листами  на електронну пошту і/або поштові адреси, отримавши час і можливість розібратись в причині появи реклами на піратському ресурсі, скорегувати рекламну кампанію і почистити медіа-листи. Якщо при повторному аудиті буде виявлений той самий бренд, він буде знову проінформований. Скріншоти екрану з фіксацією реклами брендів, які потрапляють в моніторинг вдруге або втретє, публікуватимуться на сайті УАПА.

«Ми хочемо, щоб наш моніторинг був помічником рекламодавцю, а не інструментом, який шкодить репутації бренду. Але ми розуміємо, що один раз фіксування моніторингом може бути технічною випадковістю, а ось повторно - це вже проблема, яку потрібно вирішувати. В такому випадку ми будемо виносити інформацію в публічне поле», - говорить  голова  УАПА Володимир  Ілінг.

Нагадаємо, що в липні  2017 року Українська Антипіратська Асоціація (УАПА) та Ініціатива «Чисте Небо» створили сервіс http://blacklists.org.ua, що надає список сайтів, до яких мають претензії правовласники. Завдяки йому рекламодавці мають можливість щомісяця отримувати на електронну пошту актуальну інформацію щодо ресурсів, які є порушниками прав інтелектуальної власності, і убезпечити свою компанію від репутаційних, фінансових та інших ризиків.

«Як відомо, навесні на законодавчому рівні в Україні відбулися зміни, які мають вплив на кожну компанію, що розміщує рекламу в онлайн-просторі. Ми хочемо допомогти компаніям і рекламним агентствам отримувати оперативну інформацію від правовласників, щоб вони мали можливість самостійно відслідковувати появу реклами бренду на піратському ресурсі і швидко реагувати на це», - говорить керівник Ініціативи «Чисте небо» Катерина Федорова.

Організатори сервісу планують розширити перелік правовласників, які беруть участь в складанні списку. 18 вересня в рамках KYIV MEDIA WEEK 2017 відбудеться захід для правовласників на тему: «Боротьба з піратством в Україні: Що зроблено - Що робити?», покликаний об'єднати українських і зарубіжних правовласників у боротьбі з піратством для досягнення максимальних результатів.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у правовласників, які входять до ініціативи «Чисте небо», станом на червень 2017 року були претензії до 341 сайту з піратським контентом. Відповідну інформацію було розміщено на сайті blacklists.org.ua, покликаному агрегувати подібні дані та адресованому в першу чергу рекламодавцям

Українска Антипіратська Ассоціація (УАПА) – громадська організація, основною метою якої є задоволення законних, соціальних, економічних, творчих та інших спільних інтересів своїх членів, сприяння в забезпеченні захисту авторського права і суміжних прав Асоціації та створення умов для посилення в Україні охорони прав на інтелектуальну власність.

Ініціатива «Чисте небо» створена в 2013 році з метою розвитку в уанеті легального аудіо-візуального продукту і боротьби з сайтами, що поширюють в мережі контент з порушенням права інтелектуальної власності. Її засновниками стали чотири найбільших медіа групи України - 1 + 1 Медіа, StarLightMedia, Медіа Група Україна та Inter Media Group.

Фото: YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду