Яценюк придбав частку в «Еспресо» за 3,788 млн грн – прес-секретар

Яценюк придбав частку в «Еспресо» за 3,788 млн грн – прес-секретар

19 Серпня 2017
2360
19 Серпня 2017
13:48

Яценюк придбав частку в «Еспресо» за 3,788 млн грн – прес-секретар

2360
Колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк придбав частку в телеканалі «Еспресо», реалізувавши своє право опціону. Частка коштувала 3 млн 788 тис. 700 грн.
Яценюк придбав частку в «Еспресо» за 3,788 млн грн – прес-секретар
Яценюк придбав частку в «Еспресо» за 3,788 млн грн – прес-секретар

Про це повідомила прес-секретар «Народного фронту» Ольга Лаппо у Facebook, коментуючи входження Арсенія Яценюка до структури власності телеканалу «Еспресо», а саме отримання ним 30% компанії ТОВ «Астра фінанс», яка володіє телеканалом «Еспресо».

Арсеній Яценюк мав опціон (попередній договір) з 20 листопада 2013 року на придбання корпоративних прав за 3 млн 788 тис. 700 грн у Лариси Княжицької, дружини народного депутата від «Народного фронту» Миколи Княжицького, та в минулому мажоритарної власниці телеканалу «Еспресо». У декларації пана Яценюка за 2016 рік це було вказано, як фінансове зобов’язання. Втім, у декларації не було вказано, купівлю корпоративних прав у яких компаніях передбачає цей опціон.

«Так, Арсеній Яценюк в цьому році реалізував своє право опціону на придбання корпоративних прав. Угода підписана 15 червня 2017 року. Інформація про опціон була зазначена в його електронній декларації за 2016 рік, яку Арсеній Яценюк заповнював уже не перебуваючи на посаді Прем'єр-міністра України. У розділі «Фінансові зобов’язання» він зазначив попередній договір (опціон) 2013 року з Княжицькою Л. Ф. та з компаніями, де Княжицька Л.Ф. є прямим засновником, на придбання корпоративних прав на суму 3 788 700 гривень. За цю суму й була куплена частка каналу», – повідомила пані Лаппо.

Як писав «Детектор медіа», Арсеній Яценюк став власником 30% у компанії ТОВ «Астра фінанс», яка володіє 100% ТОВ «Голдберрі» - юридичної особи телеканалу «Еспресо». Також власницею 40% ТОВ «Астра фінанс» стала дружина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ірина Авакова, яка мала опціон з 31 жовтня 2014 року на викуп у ТОВ «Новини-ТВ» частки компанії «Астра фінанс» за 5 млн 51 тис. 600 грн. Власницею 30% ТОВ «Астра фінанс» залишилася Лариса Княжицька.

Інна Авакова, Арсеній Яценюк та Лариса Княжицька нині є кінцевими бенефіціарними власниками телеканалу «Еспресо».

Раніше, станом на 31 грудня 2016 року, кінцевими бенефіціарними власниками каналу «Еспресо» були Лариса Княжицька (через ТОВ «Астра фінанс» і ТОВ «Новини ТВ» опосередковано володіла 99,3% каналу) і Вадим Денисенко (через ТОВ «Новини ТВ» опосередковано володів 0,7% каналу).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2360
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду