У Мінекономрозвитку розповіли про долю кіностудії імені Довженка

У Мінекономрозвитку розповіли про долю кіностудії імені Довженка

14 Серпня 2017
2006
14 Серпня 2017
15:34

У Мінекономрозвитку розповіли про долю кіностудії імені Довженка

2006
Держава має намір приватизувати кіностудію, але спочатку слід змінити законодавство
У Мінекономрозвитку розповіли про долю кіностудії імені Довженка
У Мінекономрозвитку розповіли про долю кіностудії імені Довженка

Наміри держави приватизувати кіностудію імені Олександра Довженка мають довгострокову перспективу. 

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на роз’яснення Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

За словами першого заступника міністра Максима Нефьодова, держава має в майбутньому позбутись усього нестратегічного майна. Але для приватизації кіностудії Довженка потрібно змінити законодавство, оскільки студія має статус національної.

«Так, для цього треба багато змін до різного законодавства», - зазначив пан Нефьодов.

У прес-службі відомства пояснили, що кіностудію Довженка включено до стратегічного документу, так званого «тріажу». «Це свого роду бачення, як ми будемо у довгостроковій перспективі поводитися із державними підприємствами», - повідомили у прес-службі.

Однак те, що для приватизації кіностудії Довженка спочатку потрібно змінити законодавство, не означає що держава відмовиться від приватизації кіностудії.

«В основу «тріажу» було покладено ідею, що є функції, які повинна виконувати держава, а є функції, які не є для неї властивими, зокрема утримання та управління цирками чи іншими закладами культури, за винятком окремих знакових об’єктів», - наголосили у прес-службі МЕРТу.

Як повідомляв «Детектор Медіа», під час засідання 4 липня Міністерство економічного розвитку і торгівлі представило дорожню карту реформування державних підприємств. За дорученням уряду на сайті Мінекономрозвитку були опубліковані переліки об’єктів державної власності, серед яких були три державні кіностудії і сім цирків. Міністерство культури своєю чергою заявило, що публікація переліку не свідчить про прийняття рішень щодо приватизації цих об’єктів. 

Нагадаємо також, що до переліку українських державних підприємств, які пропонуються для приватизації, потрапили три кіностудії: «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка», «Українська студія хронікально-документальних фільмів» та «Українська кіностудія анімаційних фільмів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2006
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду