В Україні з’явився жіночий україномовний онлайн-журнал

В Україні з’явився жіночий україномовний онлайн-журнал

7 Серпня 2017
18972
7 Серпня 2017
18:59

В Україні з’явився жіночий україномовний онлайн-журнал

18972
Проект започаткувала колишня заступниця головного редактора журналу «Натали»
В Україні з’явився жіночий україномовний онлайн-журнал
В Україні з’явився жіночий україномовний онлайн-журнал

Вікторія Пасічник, яка майже 10 років працювала у глянцевому виданні «Натали», запустила сайт ukrainky.com, який планує розвивати як жіночий, проте не глянцевий. Про новий ресурс вона розповіла «Детектору Медіа».

«Шеф-редактор, автор концепції та ідея – я. Причому ідея дуже давня. По-перше, я родом зі Львова, і всі мої рідні давно шпиняли – коли ви вже створите щось українською. По-друге, хотілось журнал "як для себе" - для реальних розумних жінок з реальним життям і інтересами. Без отих пустих красивостей (всюди "ізисканий вкус і тонкій аромат" – нудить вже, чесно) і без отого неживого фешну, арту, концептів, інсайтів, менторів чи як там зараз модно писати у глянці. Ми всі дорослі жінки – ну не треба нам десятий раз про Бреда Пітта чи "10 способів знайти чоловіка". У нас нема часу на красивості і пустомовства – нам потрібно коротко, ясно, цікаво і, бажано, дотепно. У нас і стилістика така – дотепний виклад, розмовний жанр – ми ніби розмовляємо, переказуємо подружкам все, що почули, взнали самі», - розповіла пані Пасічник. 

Сайт вона запустила разом із бізнес-партнером, імені якого не називає: «Стартовий капітал проекту – 60% власні заощадження, 40% - інвестор та партнер, у якого кілька бізнесів. Ми робимо ставку на українських виробників та співпрацю з ними. В Україні бум на "все своє" – на марки, стартапи, ініціативи, усім їм потрібен простір і майданчик для проявів – інформаційних, комерційних, не по накрученій ціні глянцевих мереж. Ми розробили стратегію і бізнес-план і плануємо вже до кінця року вийти якшо не в маленький плюс, то хоча б у нуль».

Зараз у команді проекту 8 осіб - це колишні журналісти «Натали», «Единственная», Vogue.ua. Дизайн сайту розробляли Світлана Гавриляк та Ольга Марциновська, які також раніше працювали у глянці.

Нагадаємо, що зараз тільки сайт burdastyle.ua є виключно україномовним ресурсом, а Vogue.ua має україномовну версію сайту. Інші найбільш популярні жіночі онлайн-видання, включно з elle.ua, harpersbazaar.com.ua, edinstvennaya.ua, natali.ua, officiel-online.com, cosmo.com.ua, marieclaire.ua, liza.ua та pink.ua мають виключно російськомовні версії сайтів.

Фото: ukrainky.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18972
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду