В Україні з’явиться ще один інформаційний телеканал – від Михайла Бродського (ДОПОВНЕНО)

В Україні з’явиться ще один інформаційний телеканал – від Михайла Бродського (ДОПОВНЕНО)

27 Липня 2017
7407
27 Липня 2017
18:41

В Україні з’явиться ще один інформаційний телеканал – від Михайла Бродського (ДОПОВНЕНО)

7407
27 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяву телеканалу «Обоз TV» (ТОВ «Золота середина») на видачу супутникової ліцензії.
В Україні з’явиться ще один інформаційний телеканал – від Михайла Бродського (ДОПОВНЕНО)
В Україні з’явиться ще один інформаційний телеканал – від Михайла Бродського (ДОПОВНЕНО)

Новий інформаційний телеканал належить членам родини політика і бізнесмена Михайла Бродського. «Обоз TV» планує стартувати у вересні, мовити цілодобово із супутника Amos-7, заходити в кабельні та OTT-мережі. Заявлений у ліцензій обсяг власного продукту – 18 годин на добу.

Основу сітки мовлення (10 годин 10 хвилин на добу) становитимуть інформаційно-аналітичні і публіцистичні програми, також передбачені розважальні (4 години), культурно-мистецькі (1 година 10 хвилин), науково-просвітницькі (40 хвилин), освітні (30 хвилин) програми, підбірка музичних творів (30 хвилин), телеторгівля і спортивні програми (3 години).

Телеканал позиціонує себе не як інформаційний, а як соціальний. «Це більше соціальний, ніж інформаційний канал. Але буде й велика інформаційна складова», - розповів продюсер Андрій Селіванов.

На попередньому засіданні Нацради представниця каналу повідомила, що «Обоз TV» буде показувати політично-просвітницькі передачі власного виробництва. Нині ж Андрій Селіванов сказав, що канал уникатиме політики: «Ми намагаємося прибрати політичну складову з нашого ефіру. Весь ефір побудований на соціальних речах, які йдуть не від професійних спікерів, а від людей, які перебувають у тій чи іншій сфері. Ми будемо інформувати про події, що відбуваються, і переходити до обговорення цих речей з народом, з простими людьми».

У своїй презентації команда «Обоз TV» зазначила, що буде аналізувати процеси в країні не з експертами, які часто є заангажованими, а з соціально активними людьми. Члени Нацради попросили розтлумачити, що мається на увазі. «Є такий новий напрямок, як лайфстайл. Це люди, які працюють у певній галузі, обертаються у певній субкультурі. Це не ті, хто ходять з каналу на канал як професійні спікери. З ними ми й будемо обговорювати події», - пояснив пан Селіванов.

Продюсер додав, що на каналі є редакторська група, яка ретельно готуватиме те, що виходитиме в ефір. І запевнив, що випадкових людей у прямому ефірі не буде.

Загалом на «Обоз TV» працюватиме близько 70 осіб.

Студія телеканалу площею 400 квадратних метрів розташована на Видубичах у Києві – там само, де й інтернет-холдинг «Обозреватель» Михайла Бродського. Нині завершується її облаштування.

На запитання про джерела фінансування співвласник каналу Юрій Бродський (син Михайла Бродського) розповів, що інтернет-ресурс «Обозреватель» існує вже 12 років, є прибутковим і надходження від його діяльності будуть спрямовані на запуск і розвиток каналу. Також родина пана Бродського планує вкладати в телеканал власні кошти.

Власниками ТОВ «Золота середина» (юридична особа каналу) виступають Юрій Бродський (20,2%), Ростислав Бродський (10,1%) і ТОВ «Денді юа» (69,7%), яке належить Світлані, Юрію та Ростиславу Бродським. Кінцеві бенефіціари телеканалу «Обоз TV» – члени родини Михайла Бродського: дружина Світлана Бродська, сини Ростислав Бродський і Юрій Бродський.

Генеральний директор каналуМихайло Кривда, генеральний директор порталу «Обозреватель».

«Обоз TV» починався як відеорозділ порталу «Обозреватель». З 2013 року інтернет-канал «Обоз TV» працює на відеосервісі YouTube.

Влітку 2017 року «Обоз TV» подав заяву про видачу супутникової ліцензії. 13 липня Нацрада перенесла розгляд, щоб канал підготував презентацію.

Нагадаємо, що в Україні вже працює низка інформаційних телеканалів або таких, що мають значну частку інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм: 5 канал, «24», «Еспресо», «112 Україна», NewsOne, «Громадське», ZIK, «Соціальна країна», NewsNetwork, «ПравдаТУТ», УНІАН. Із 24 серпня телеканал Tonis перетворюється на інформаційний телеканал «Прямий». Також кримськотатарський телеканал ATR переформатовується на інформаційний.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду