У «Чистого неба» є претензії до 341 сайту

У «Чистого неба» є претензії до 341 сайту

25 Липня 2017
1994
25 Липня 2017
18:06

У «Чистого неба» є претензії до 341 сайту

1994
У правовласників, які входять до ініціативи «Чисте небо», станом на червень є претензії до 341 сайту з піратським контентом. Відповідну інформацію розміщено на нещодавно запущеному сайті blacklists.org.ua, покликаному агрегувати подібну інформацію та адресованому в першу чергу рекламодавцям.
У «Чистого неба» є претензії до 341 сайту
У «Чистого неба» є претензії до 341 сайту

Серед сайтів, до яких є претензії: 7serials.ru, 100filmov.net, 1kinobig.ru, 1kinogo.net, 4doma.net, 8games.ucoz.ru, 9torrent.org та інші. З повним переліком сайтів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, на початку липня Українська антипіратська асоціація (УАПА) та ініціатива «Чисте небо» запустили онлайн-сервіс blacklists.org.ua для рекламодавців, який інформує про ресурси, що порушують права інтелектуальної власності.

Наразі на сайті blacklists.org.ua при складанні списку піратських ресурсів враховано претензії УАПА та двох медіагруп – «1+1 медіа» і StarLightMedia, хоча учасниками ініціативи «Чисте небо» виступають чотири найбільші медіагрупи: «1+1 медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна» та Inter Media Group. Організатори сервісу планують розширювати перелік правовласників, які беруть участь у складанні списку.

Нагадаємо також, що з ухваленням закону «Про державну підтримку кінематографії» в українському законодавстві відбулися й антипіратські зміни. На сьогоднішній день стаття 176 Кримінального кодексу України «Порушення авторського права та суміжних прав» включає у склад злочину не тільки «незаконне відтворення» захищених авторським і суміжними правами творів, але й фінансування цієї діяльності. Як сказав на презентації законодавчих нововведень рекламному ринку адвокат, експерт ІМІ Андрій Осипов: «Треба пам`ятати, що гроші залишають сліди. Розслідування за “фінансовим слідом” - розповсюджена практика правоохоронних органів. А гроші у кого? У рекламодавця. Тому поліції необов`язково спочатку шукати самого інтернет-пірата».

Як писав «Детектор медіа», ініціатива «Чисте небо» була створена у 2013 році з метою розвитку в українському сегменті інтернету легального аудіовізуального продукту та боротьби з піратськими сайтами. Її засновниками стали чотири найбільші медіа групи України: «1+1 медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна» та Inter Media Group.

23 березня 2017 року Верховна Рада ухвалила закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» з пропозиціями Президента, який підписав його 20 квітня. Як відомо, цей закон був уперше прийнятий у вересні 2016 року, однак Президент повернув його в Раду з пропозиціями, які здебільшого стосувалися наповнення Державного фонду підтримки кінематографії. Закон містить великий блок, присвячений питанню боротьби з інтернет-піратством. Зокрема, його ст. 52-1 регулює порядок припинення порушень авторського права і (або) суміжних прав в інтернеті.

Нещодавно стало відомо, що медіагрупа StarLightMedia хоче притягнути двох провайдерів до кримінальної відповідальності за піратство.

Фото: independent.co.uk

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1994
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду