Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії ще одного супутникового каналу

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії ще одного супутникового каналу

24 Липня 2017
2017
24 Липня 2017
17:44

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії ще одного супутникового каналу

2017
20 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду щодо анулювання ліцензії супутникового телеканалу УНТ (ТОВ «Українське народне телебачення УНТ»), який тривалий час не мовить на супутнику.
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії ще одного супутникового каналу
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії ще одного супутникового каналу

Півтора роки тому Нацрада виявила відсутність мовлення каналу УНТ на супутнику, хоча канал не мовить набагато довше. 18 лютого 2016 року Нацрада оголосила УНТ попередження за відсутність мовлення, зобов’язавши його протягом місяця усунути порушення (тобто відновити мовлення).

УНТ мовлення не поновив, тому Нацрада провела повторну перевірку, і 25 серпня 2016 року оштрафувала телеканал на 7250 грн за повторне прушення. Проте доставити до телеканалу повідомлення про штраф і решту листів не вдалося – «Укрпошта» не знайшла адресата за його адресою.

2 березня 2017 року Нацрада вирішила стягувати штраф з телеканалу УНТ через суд. Водночас проведений у березні Нацрадою моніторинг зафіксував, що канал досі не мовить на супутнику.

Нацрада призначила ще одну позапланову перевірку, провести яку не вдалося – ліцензіата за адресою не знайшли. Нацрада склала акт про неможливість проведення позаплановою перевіркою та з огляду на систематичне порушення та тривалу відсутність мовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії.

Телеканал УНТ отримав ліцензію в грудні 2009 року, вона діє до грудня 2019 року.

Нагадаємо, 25 травня Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання двох ліцензій супутникового телеканалу Jewish News One (JN1, ТОВ «Аппіа»), який уже тривалий час не веде мовлення.

16 червня Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії супутникового телеканалу Ukrainian Fashion (UF, ТОВ «Юкрейніан фешн»), який уже тривалий час не веде мовлення.

29 червня Нацрада оголосила попередження телеканалу «Право TV» (ТОВ «ТРК “Право ТВ”») через відсутність супутникового мовлення.

6 липня Нацрада призначила позапланові перевірки семи телеканалів, у яких зафіксувала відсутність супутникового мовлення: ZIK (ТОВ «ТРК “Міст ТБ”»), «Соціальна країна» (ТОВ «ТРК “Соціальна країна”»), FilmUAction (ТОВ «Справжні канали»), ТВі (ТОВ «Інфо24»), HDFashion (ТОВ «Ейчді феншн»), Star Cinema (ТОВ «Стар медіа ТБ»), «Історія Ем» (ТОВ «Євромедіа Україна»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2017
Читайте також
01.11.2018 18:28
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 280
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду