Запорізька районка вважає, що втрачає передплатників через зростання тарифів «Укрпошти»

Запорізька районка вважає, що втрачає передплатників через зростання тарифів «Укрпошти»

11 Липня 2017
1708
11 Липня 2017
09:59

Запорізька районка вважає, що втрачає передплатників через зростання тарифів «Укрпошти»

1708
Районна газета «Слово трудівника» з Акимівського району Запорізької області вважає, що зниження передплатного тиражу на друге півріччя пов’язане з підвищенням ціни на передплату, що зумовлене зростанням тарифів «Укрпошти» на послуги з доставки видання.
Запорізька районка вважає, що втрачає передплатників через зростання тарифів «Укрпошти»
Запорізька районка вважає, що втрачає передплатників через зростання тарифів «Укрпошти»

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України.

«У нас була дуже активна передплатна кампанія, в ході якої орієнтувалися не лише на читачів старшого покоління, а й на молодь. Спілкувалися зі школярами, вчителями, долучали їх до написання текстів. Та попри наполегливу працю всього колективу на друге півріччя маємо зниження тиражу», - розповіла головна редакторка «Слова трудівника» Тетяна Белименко.

На думку редакції, це пов’язано як зі зниженням читацької активності в літній сезон, так і з вимушеним підвищенням ціни на передплату на 29%, або 3 грн. «На жаль, на цьому, певне, не зупинимося й змушені будемо підвищувати ціну далі. У протилежному разі просто не виживемо», - повідомила пані Белименко.

За її словами, подорожчання передплати зумовлено підвищенням цін на послуги «Укрпошти»: «На жаль, послуги зросли в ціні, а от їхня якість не дуже. У першу чергу все пов’язано зі скороченням штату працівників – листонош не вистачає та й працюють вони по кілька годин на день. Хіба ж тут можна встигнути все рознести! Доставка газет до кінцевого споживача дуже і дуже невчасна. До того ж два автомобілі Укрпошти чекають прибуття загальнодержаних видань до обіду і тільки по обіді із 12.00 до 15.00 відбувається доставка тиражів на поштові відділення. Хоча віддрукований тираж у ЦОПах згідно договірних умов до шостої ранку».

Проблеми з передплатою накладаються ще й на процес роздержавлення видання, а також на адміністративну реформу. До Мелітопольського району з населенням 170 тисяч осіб, де діє 4 місцевих видання, має доєднатися ще п’ять сусідніх районів. І в кожному з них теж є свої районки, тобто конкуренція серед ЗМІ зростатиме.

«Тому невчасна доставка газет і зростання ціни на передплату – для нас вкрай згубний фактор. Потрібно, щоб у кожному районному відділі Укрпошти був працівник, який би відповідав за передплату», – вважає пані Белименко.

За даними НСЖУ, підвищувати ціну на газети змушені не лише районні видання, а й обласні. Головний редактор газети «Индустриальное Запорожье», перший заступник голови Запорізької обласної організації НСЖУ Володимир Дупак повідомив, що планує обговорити з колегами, як повідомити читачів про підвищення цін та як краще налагодити співпрацю з «Укрпоштою».

Нагадаємо, у березні стало відомо, що державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» планує підняти розмір тарифів не тільки на доставку передплачених газет і журналів, але й різко збільшити тариф за оформлення (приймання) передплати преси поштою.

У НСЖУ запропонували відкласти підвищення тарифів на доставку преси до 2018 року. У березні стало відомо, що «Укрпошта» запроваджуватиме нові тарифи поетапно – з 1 липня вони підвищаться наполовину від того зростання, яке хотіли запровадити поштовики, а з 1 січня 2018 року – на повний обсяг підвищення.

Довідка: Газета «Слово трудівника» заснована 87 років трому. Видається українською мовою тиражем 3 200 примірників. Виходить щосуботи, обсяг – 16 сторінок. Колектив – 6 осіб.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1708
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
2109 дн. тому
Трагедія районних газет у тому, що вони катастрофічно відвикли працювати. Десятиріччями обіймаючи ,,теплі посади,. в держанивх редакціях, де не треба працювати на результат, націлюватися на рейтинги чи перейматися потребами аудиторії вони нагадують жирних кортів, яким навіть ліньки повернутися на сонці. Відтак люди передстають передплачувати видання не через Укрпошту, до якої, безумовно, є безліч питань, а виключно через те, що читати в таких газетах немає чого. Максимум на що здатні місцеві журналісти це жалітися на маленьку зарплатю, друкувати оголошення-поздоровдення з днем народження та повідомлення про смерть односельчан (при чому часто переплутуючи прізвища померлих і живих місцями і навть не вибачаючись за це перед читачами), а також друкувати навіть не доопрацбовані мателіали з інтернеті, інколи видаючи їх за свої. При цьому вартість передплати рівноцінна з вартістю повноформатної обласної газети, в тштаті якої дійсно працюють журналісти, а відсиджуються від зарплатні до премії
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду