Телеканал Xsport змінив адресу та склад редакційної ради

Телеканал Xsport змінив адресу та склад редакційної ради

30 Червня 2017
2760
30 Червня 2017
15:11

Телеканал Xsport змінив адресу та склад редакційної ради

2760
29 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії телеканалу Xsport (ТОВ «Тотвельд»), який змінив склад редакційної ради, місцезнаходження та адресу студії.
Телеканал Xsport змінив адресу та склад редакційної ради
Телеканал Xsport змінив адресу та склад редакційної ради

Зі складу редакційної ради каналу Xsport вибули: Юрій Громницький, Антон Шакуров, Олександр Башкіров. У складі редакційної ради залишився Юрій Мошун. Його колегами стали: Юрій Кочерга, Олександр Мащенко, Олександр Сукманський.

Телеканал змінив адресу з вулиці Вавилових, 15 у Києві на вулицю Ризьку, 8-А. Студія каналу переїхала з вулиці Вавилових, 15 на вулицю Амосова, 12 у Києві.

Також змінилася адреса власника каналу – хокейного клубу «Донбас» Бориса Колеснікова. Він перереєструвався з Донецька до Дружківки Донецької області.

Нагадаємо, що телеканал Xsport припиняв мовлення з 1 січня 2015 року. У березні 2015 року Нацрада оголосила йому попередження за обома ліцензіями – супутниковою та ефірною цифровою, а також зобов’язала Xsport до 1 квітня відновити мовлення. Коли цього не сталося, у квітні 2015 року Нацрада вирішила звернутися до суду по анулювання супутникової та цифрової ефірної ліцензій каналу. Але 25 червня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва залишив позов Нацради про анулювання ліцензій Xsport без розгляду, оскільки Нацрада подала його із запізненням.

Телеканал Xsport подав зустрічний позов проти Нацради про визнання протиправним і скасування її рішення про звернення до суду щодо анулювання ліцензій. Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 8 грудня 2015 року рішення Нацради скасовані.

2 червня 2016 року Нацрада оголосила попередження телеканалу Xsport за відсутність супутникового мовлення. Генеральний продюсер каналу Олександр Борисенко повідомив членам Нацради, що з 1 травня 2016 року мовлення було відновлено, але на іншому супутнику. І наприкінці квітня телеканал подав до Нацради заяву про переоформлення ліцензії у зв’язку зі зміною супутникового ретранслятора.

20 липня 2016 року Нацрада переоформила ліцензію, згідно з якою телеканал Xsport перейшов із супутника Amos 3 на Astra 4A та змінив програмну концепцію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2760
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду