У Першого ділового каналу змінилися власники та директор

У Першого ділового каналу змінилися власники та директор

29 Червня 2017
7718
29 Червня 2017
15:43

У Першого ділового каналу змінилися власники та директор

7718
У Першого ділового телеканалу (ПрАТ «Українська незалежна телерадіокомпанія “Заграва”») змінилися власники та директор. Відповідні зміни до ліцензії каналу внесла 29 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.
У Першого ділового каналу змінилися власники та директор
У Першого ділового каналу змінилися власники та директор

Раніше власником було ТОВ «Виробниче об’єднання “Іліташ”», яке належить народному депутату Ігорю Шкірі, екс-регіоналу, члену депутатської групи «Відродження». Замість ВО «Іліташ» акціонерами компанії стали 11 різних фізичних осіб, мешканців Донецька. Ці зміни відбулися ще в червні 2015 року. Кожен з акціонерів володіє часткою менше 10%, тобто не є учасником істотної участі:

Тетяна Бішарова – 9,333%
Євгенія Бурла – 9,333% (вона є керівником донецького торгового центру «Юзівський», яке належить виробничому об’єднанню «Іліташ»)
Таїсія Пономаренко – 9,333%
Віталій Телешов – 9,333% (керівник і власник маріупольської компанії «Метал-сировина»)
Ольга Виноградова – 9,333% (член ревізійної комісії донецького ПрАТ «Бетон нова», яке належить виробничому об’єднанню «Іліташ»)
Дмитро Темнік – 6,67% (колишній директор з розвитку виробничого об’єднання «Iлiташ» і колишній член наглядової ради Першого ділового каналу)
Юлія Рудзина – 9,333% (керівниця компанії «Аграріан фуд технолоджиз продакшн»)
Вікторія Спірідонова – 9,333%
Анна Шумських – 9,333% (у минулому – головна бухгалтерка та т.в.о. директора Першого ділового каналу)
Андрій Бистров – 9,333%
Євген Молодчик – 9,333%.

З грудня 2016 року керівником каналу стала Тамара Карпенко. Раніше вона працювала заступником генерального директора державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба УТР», яка влилася до складу Мультимедійної платформи іномовлення України.

Зазначимо, що членом наглядової ради Першого ділового каналу з квітня 2017 року стала дружина Ігоря Шкірі Інна Шкіря, а з вересня 2015 року членом наглядової ради каналу виступає син Ігоря Шкірі Дмитро Шкіря.

На думку представників юридичного управління Нацради, структуру власності компанії розмито таким чином, щоб де-юре в компанії не було кінцевого бенефіціарного власника. У єдиному державному реєстрі так і зазначено: кінцевий бенефіціарний власник (контролер) – відсутній.

Утім, Перший діловий телеканал надав Нацраді перелік усіх нових акціонерів, вказавши їх як кінцевих бенефіціарних власників. Але надав декларації про доходи та фізичні зобов’язання тільки п’яти з 11 бенефіціарів. Декларації решти шести осіб компанія не змогла надати, пояснивши це тим, що ці особи знаходилися та проживали в Донецьку, виїхали звідти та не залишили засобів зв’язку з ними. Із цієї ж причини, згідно з поясненням компанії, телеканал подав до Нацради заяву про зміни в структурі власності із запізненням (з моменту змін минуло майже два роки).

Члени Нацради взяли до уваги пояснення компанії та переоформили їй ліцензію. Однак зауважили, що відсутність усіх даних про кінцевих бенефіціарів може бути підставою в майбутньому для відмови в продовженні ліцензії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7718
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду