Володимир Зеленський зніме україномовну романтичну комедію

Володимир Зеленський зніме україномовну романтичну комедію

20 Червня 2017
5387
20 Червня 2017
12:16

Володимир Зеленський зніме україномовну романтичну комедію

5387
Студія «Квартал 95» готується знімати україномовну романтичну комедію «Він і Вона». Про це стало відомо під час другого дня другого етапу 10-го пітчингу Держкіно, який відбувається сьогодні, 20 червня.
Володимир Зеленський зніме україномовну романтичну комедію
Володимир Зеленський зніме україномовну романтичну комедію

Фільм – про подружню пару, яка вирішила розлучитися і перед обличчям розлучення вирішила зробити все, чого не робила в шлюбі. В головних ролях – Володимир Зеленський та Настя Каменських. Продюсери – Володимир Зеленський, Андрій Яковлєв, Сергій Шефір, Борис Шефір. Режисер – Володимир Зеленський. Автори сценарію – Олександр Щур, Станіслав Зубрицький.

Початок зйомок запланований на весну 2018 року. Старт прокату планують приурочити до Нового року або 8 березня.

Телевізійні права наразі ще не продані. Володимир Зеленський, який презентував фільм пітчинговій комісії, запевнив, що за потреби є можливість створити 4-серійну телевізійну версію фільму.

Основний прокат запланований в Україні. Також є плани продати його в Білорусь, Казахстан, Азербайджан, країни Балтії, Польщу, Ізраїль, США, Німеччину. Актори гратимуть українською, а на решту мов він буде дубльований.

Заявлений бюджет фільму – 36,8 млн грн. У держави «Квартал 95» (ТОВ «КіноКвартал») просить 18,032 млн грн. (49%).

Також під час презентації проекту «Він і Вона» Володимир Зеленський повідомив, що касові збори останнього за ліком повнометражного фільму «Кварталу 95» «Слуга народу 2» вже перевищили $1 млн, і прокат досі триває (наприклад, у Білорусі фільм іде дев’ятий тиждень поспіль).

На 10-й пітчинг Держкіно студія «Квартал 95» (95 Animation Studio, ТОВ «КіноКвартал») також подала заявку в категорію «Анімаційні корткометражні фільми». Мова про мультфільм «Жужа» (хронометраж – 30-40 хвилин). Продюсери – Володимир Зеленський, Андрій Яковлєв, Сергій Шефір, Борис Шефір. Режисер – Яна Антонець. Автори сценарію – Євген Прус, Олександр Кулик, Іван Казак. Загальний бюджет «Жужі» – 5,535 млн грн., фільм претендує на 2,519 млн грн. державної підтримки.

Нагадаємо, у вересні 2016 року студія «Квартал 95» відмовилася від участі в другому етапі 9-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Причиною відмови від участі в конкурсі стало те, що напередодні захисту проекту розгорівся публічний скандал через окремі жарти, що прозвучали в концерті «Кварталу 95», який проходив у Юрмалі і був показаний на каналі «1+1». Зокрема, Володимир Зеленський, пародуючи Президента України Петра Порошенка сказав: «Що стосується кредитування, то Україна нагадує актрису німецьких фільмів для дорослих: тобто готова прийняти в будь-якій кількості з будь-якого боку».

Тоді на держпідтримку претендували два проекти студії «Квартал 95»: повнометражний анімаційний фільм «Повернення Гуллівера» (проект претендував на 35 млн грн. при загальному бюджеті 75 млн грн.) і ігровий повнометражний фільм «Слуга народу 2» (проект претендував на 15 млн грн. при загальному бюджеті 30 млн грн.). Після того «Квартал 95» зняв і в грудні 2016 року випустив у прокат «Слугу народу 2».

Фото: Олексій Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5387
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду