Районна газета на Сумщині просить «Укрпошту» продовжити договір оренди приміщення

Районна газета на Сумщині просить «Укрпошту» продовжити договір оренди приміщення

17 Червня 2017
1675
17 Червня 2017
11:52

Районна газета на Сумщині просить «Укрпошту» продовжити договір оренди приміщення

1675
Редакція районної газети «Рідний край» з Бурина (Сумська область) побоюється, що в процесі реформування може лишитися без свого приміщення і звернулася за допомогою до Національної спілки журналістів України (НСЖУ).
Районна газета на Сумщині просить «Укрпошту» продовжити договір оренди приміщення
Районна газета на Сумщині просить «Укрпошту» продовжити договір оренди приміщення

Проце повідомляє прес-служба НСЖУ.

Приміщення, в якому останні 45 років знаходилася редакція газети «Рідний край», перебуває у власності «Укрпошти». Згідно до чинного  договору видання, яке зараз проходить процес реформування, має право знаходитися за старою адресою лише до жовтня 2018 року. Поновляти чи переоформлювати угоду на більш тривалий, тобто 15-річний термін, «Укрпошта» вважає поки що недоцільним.    

«Будівлю, де зараз розташувалося наше видання, побудовано ще колишнім райкомом партії. У ті часи внизу, на першому поверсі, розміщувався "Союздрук", а зверху – редакція районки. У роки незалежності право на власність перейшло до "Укрпошти"», – розповіла директорка ТОВ «Рідний край» Людмила Мазнова.

В 2009 році через Фонд держмайна редакція оформила договір оренди, який періодично поновлювався, відповідно до останніх змін приміщення в оренді «Рідного краю» - до 11 жовтня 2018 року.

«Спершу зі своїм проханням звернулася до в. о. директора Сумської дирекції "Укрпошти". Жодних заперечень щодо оформлення документів не було. Та поки займалися перереєстрацією видання, процес реформування захопив і саму "Укрпошту". А відтак рішення по нашому питанню відтерміновувалося. А після чисельних звернень і до обласної дирекції "Укрпошти", і до центрального офісу, і до міністерства інфраструктури України отримали відповідь, що продовження оренди нині недоцільне й не на часі», - сказала Людмила Мазнова.

Нині редакція може безперешкодно займати старе приміщення, та все ж колектив переживає, чи буде так і надалі та чи не буде порушено закону в майбутньому.

«Ми потрапили в ситуацію, коли зіткнулися дві реформи. Не знаємо, як тут бути, адже хвилюємося за свою долю, а відтак прагнемо своє лишити за собою. Колектив намагається захистити права, а тому й надалі будемо стукати в усі двері, – відзначає Людмила Мазнова. – І сподіваємося, що найближчим часом керівництво "Укрпошти" прийме позитивне рішення, адже співпраця, що роками існує між нашою газетою та поштою, вигідна обом сторонам. Наразі це найгостріша проблема, що турбує коллектив».   

З проханням допомогти редакції врегулювати питання довготривалої оренди приміщення сумчани звернулися до Національної спілки журналістів України. Зараз з документами працюють партнери НСЖУ – медіаюристи з ГО «Платформа прав людини». Питання особливої уваги до редакційних звернень порушувалося на нещодавній зустрічі голови НСЖУ Сергія Томіленка з керівництвом ПАТ «Укрпошта».

Газета «Рідний край» виходить двічі на тиждень, одноразовий наклад складає 6200 примірників (Буринському районі Сумської області проживає 25000 осіб). За останні 9 років редакція не отримувала жодного бюджетного фінансування.

Нагадаємо, 13 червня у Києві в рамках міжнародної конференції «Реформування державних і комунальних ЗМІ: перші підсумки реформи» було презентовано посібник «Юридичні аспекти реформування державних і комунальних ЗМІ», який роз’яснює закон про реформування, містить юридичні поради та зразки документів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1675
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду