Власник телеканалу «ПравдаТУТ» купив у дружини Геннадія Васильєва телеканал «КРТ Київ»

Власник телеканалу «ПравдаТУТ» купив у дружини Геннадія Васильєва телеканал «КРТ Київ»

15 Червня 2017
13839
15 Червня 2017
15:38

Власник телеканалу «ПравдаТУТ» купив у дружини Геннадія Васильєва телеканал «КРТ Київ»

13839
Власник телеканалу «ПравдаТУТ» Іван Гришин купив ТОВ «ТРК “Академія”», яке володіє ліцензією на аналогове ефірне мовлення в Києві з логотипом «КРТ Київ».
Власник телеканалу «ПравдаТУТ» купив у дружини Геннадія Васильєва телеканал «КРТ Київ»
Власник телеканалу «ПравдаТУТ» купив у дружини Геннадія Васильєва телеканал «КРТ Київ»

За даними єдиного державного реєстру, власником 100% ТОВ «ТРК “Академія”» з розміром статутного фонду 160 тис. грн став Іван Гришин – директор і власник телеканалу «ПравдаТУТ», а керівником телерадіокомпанії з 14 червня стала Марія Гричко, яка очолює телеканал «ПравдаТУТ Львів».

ТОВ «ТРК “Академія”» володіє ліцензією на ефірне мовлення обсягом 16 годин на добу на 27 ТВК в Києві з логотипом «КРТ Київ». Цю київську частоту компанія ділить з бучанською ТРК «Сатурн» у формі ТОВ, яка має ліцензію на ефірне мовлення 8 годин на добу з логотипом «КРТ Місто». Обидві компанії входять в універсальну програмну послугу в Києві та його передмістях, тобто є обов’язковими для ретрансляції в київських кабельних мережах.

ТРК «Академія» і ТРК «Сатурн» раніше мали одного власника – ТОВ «ТЛС-100», що належить Ларисі Васильєвій – дружині політика, народного депутата кількох скликань, екс-генпрокурора Геннадія Васильєва.

За даними джерел «Детектора медіа», ТРК «Сатурн» нині теж перебуває в процесі зміни власника, після чого на частоті ТРК «Академія» і ТРК «Сатурн» планується запуск телеканалу «ПравдаТУТ». Поки що, за даними державного реєстру, власником ТРК «Сатурн» (розмір статутного фонду – 1 млн 518 тис. грн) є ТОВ «ТЛС-100», а директором – Віктор Павленко.

Нагадаємо, влітку 2016 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення мала сумніви в прозорості власності телеканалу КРТ, а тому відкладала питання продовження його київської ефірної ліцензії. На той час ТОВ «ТЛС-100», яке володіло ТРК «Академія» і ТРК «Сатурн», вказувало своїм кінцевим бенефіціаром громадянку Сейшельських Островів Сандру Джину Еспарон. А представник телеканалу КРТ стверджував, що Геннадій Васильєв більше не має стосунку до каналу, бо «він відступив від справ».

Через деякий час ТОВ «ТЛС-100» змінило структуру власності та стало належати напряму Людмилі Васильєвій. Після цього Нацрада 24 листопада 2016 року продовжила ліцензію на мовлення ТРК «Академія», а 22 грудня 2016 року – переоформила і продовжила ліцензію на мовлення ТРК «Сатурн». Кінцевим бенефіціаром обох телекомпаній була вказана Людмила Васильєва.

Як писав «Детектор медіа», телеканал «ПравдаТУТ» розпочав мовлення у 2014 році в кабельних мережах передмість Києва – Вишневого, Боярки та Софіївської Борщагівки. Директором і власником телеканалу (ТОВ «Інформаційне агентство "Правдатут"») є Іван Гришин – бізнесмен, громадський діяч і політик з Вишневого, який на місцевих виборах балотувався до Київської обласної ради за списком партії «Нові обличчя», але не пройшов.

Восени 2015 року телеканал «ПравдаТУТ» отримав супутникову ліцензію, після чого почав розширювати свою присутність у кабельних мережах по всій Україні. У листопаді 2016 року «ПравдаТУТ» потрапив до локального київського мультиплексу компанії «Ера продакшн», отримавши право мовити в цифровому ефірі Києва на 41 ТВК.

На початку лютого 2017 року львівське ТОВ «Правдатут Львів медіа», кінцевим бенефіціаром якого є Іван Гришин, придбало в холдингу «Вести Украина» компанію «Мультиплексресурс», яка володіє ліцензією на місцеве цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Львові з логотипом «Захід новини». 30 березня Нацрада дозволила ТОВ «Мультиплексресурс» змінити логотип «Захід новини» на «ПравдаТУТ Львів» і внесла відповідні зміни до його ліцензії. Відтак, телеканал «ПравдаТУТ» розпочав цифрове ефірне мовлення у Львові.

Також 30 березня телеканал «ПравдаТУТ» отримав дозвіл Нацради на тимчасове цифрове ефірне мовлення у місті Волноваха Донецької області в локальному мультиплексі на 22 ТВК.

18 травня Нацрада оголосила попередження телеканалу «ПравдаТУТ» за його супутниковою ліцензією (ТОВ «Інформаційне агентство “Правдатут”») за піратський показ фільмів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13839
Читайте також
20.12.2019 12:55
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 300
03.04.2017 15:00
Мар'яна Закусило
12 153
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду