Провайдери та медіагрупи домовляються про підвищення цін на контент на найближчі три роки - Сидоренко (ОНОВЛЕНО)

Провайдери та медіагрупи домовляються про підвищення цін на контент на найближчі три роки - Сидоренко (ОНОВЛЕНО)

9 Червня 2017
5121
9 Червня 2017
19:30

Провайдери та медіагрупи домовляються про підвищення цін на контент на найближчі три роки - Сидоренко (ОНОВЛЕНО)

5121
Кабельні провайдери та найбільші медіагрупи домовляються про поступове підвищення цін на телевізійний контент для провайдерів на найближчі три роки. Про це заявив генеральний директор компанії «Тріолан» Вадим Сидоренко під час конференції «Дні електронних комунікацій», яка 8-9 червня проходила в Одесі.
Провайдери та медіагрупи домовляються про підвищення цін на контент на найближчі три роки - Сидоренко (ОНОВЛЕНО)
Провайдери та медіагрупи домовляються про підвищення цін на контент на найближчі три роки - Сидоренко (ОНОВЛЕНО)

Вадим Сидоренко назвав такі ціни на контент:

  • 2018 рік – 8,75 грн. з одного абонента;
  • 2019 рік – 14,75 грн. з одного абонента;
  • 2020 рік – 20,75 грн. з одного абонента.

За його словами, згідно попередньої домовленості з медіагрупами, це поетапне підвищення цін має бути пов’язане з певними подіями: кодуванням супутника, відключенням аналогового ефірного сигналу та появою версій телеканалів, що яким-небудь чином відрізнятимуться від ефірних (HD-каналів, каналів без реклами).

Директор напрямку платного телебачення «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук підтвердив готовність медіагрупи кодувати сигнал у січні 2018 року, якщо не відбудеться відключення аналогу, а також можливість зменшення рекламного інвентарю, проте не підтвердив названі Вадимом Сидоренком конкретні ціни на контент для провайдерів, назвавши їх орієнтовними.

«Будуть вони більшими чи меншими за ці цифри, діалог покаже, – сказав пан Пахольчук. – На ціну для провайдера впливає близько десяти параметрів і формування ціни є індивідуальним. Якщо в першій половині 2018 року відбудеться чи кодування супутника, чи відключення аналогу, ціна може бути переглянута в два-три рази. Якщо цього не станеться, буде інфляція».

«Я підтримую дане рішення. І якщо всі кабельники підтримають дану пропозицію, ми всі разом зможемо виростити наш ринок. Якщо ставити собі мету, наприклад, за три роки підняти мінімальну ціну хоча б до 80 грн. – це буде та різниця, яку ми можемо отримати і недоотримуємо останні п’ять років. Ми з початку революції ціни на телебачення жодного разу не підвищували. До нас завжди приходили і просили цього не робити, пояснюючи це різними причинами: соціальною значимістю, інформаційної безпекою. При цьому інфляція 386%, є проблеми на митниці. Тобто собівартість нашого бізнесу постійно зростає», – підтримав колег директор мережі «Ланет» Маріан Івасюк.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП увійшли телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучені зі складу УПП та перейшли до договірних відносин з провайдерами.

У грудні 2016 року медіагрупи називали таку вартість свого контенту для мереж платного ТБ на 2017 рік: «1+1 медіа» і StarLightMedia – по 75 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи (по 6 каналів у кожної); «Медіа Група Україна» – 45 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи (3 канали); Inter Media Group – 3 грн з абонента за пакет усіх каналів групи (9 каналів), 5 канал – 0,1 грн. з абонента. Також у медіагруп були певні умови щодо ретрансляції їхніх каналів: продаж усіх каналів одним пакетом, а не поштучно, обов’язкове потрапляння в соціальний пакет тощо.

Фото: tnwcdn.com

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5121
Читайте також
27.06.2017 01:43
«Детектор медіа»
4 080
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
2249 дн. тому
Хай пан Сидоренко відповідає за свій Тріолан, який завжди кидав провайдерів в угоду собі та медіагрупам, а не за всіх провайдерів
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду