Христину Бердинських та інших журналістів затримали у Мінську (ОНОВЛЕНО)

Христину Бердинських та інших журналістів затримали у Мінську (ОНОВЛЕНО)

24 Березня 2017
2117
24 Березня 2017
17:44

Христину Бердинських та інших журналістів затримали у Мінську (ОНОВЛЕНО)

2117
Українську журналістку, що співпрацює із виданням «Новое время», Христину Бердинських затримали у столиці Білорусі.
Христину Бердинських та інших журналістів затримали у Мінську (ОНОВЛЕНО)
Христину Бердинських та інших журналістів затримали у Мінську (ОНОВЛЕНО)

Про це вона повідомила у своєму Facebook.

Христинa Бердинських написала, що перебувала у Мінську за адресою вулиця Фабриціуса, 4, куди прийшли родичі, які принести передачі раніше затриманим активістам.

«Приїхав наряд міліції. Кажуть надійшло повідомлення про злочин. Переписали особисті дані 13 осіб. Мої в тому числі. Я акредитована і працюю офіційно в Мінську. Нікого не випускають. Що з нами робити, не знають. Сказали - чекайте. Поруч синій бус. Просять пройти в бус», - написала журналістка.

Після цього її разом з іншими особами повезли в Московський РВД Мінська.

Останнє повідомлення журналістки: «Ми в бусі. Нас 13 чоловік. Нам кажуть, що ми не затримані. Привезли з'ясовувати обставини в Московське РОВД. З буса не випускають».

В редакції журналу «Новое время» «Детектору медіа» повідомили, що разом з Христиною Бердинських було затримано і журналіста «France24» (Франція) Гулівера Крега.

Перед затриманням Гулівер Крег написав у своєму Twitter, що журналісти прибули на прес-конференцію родичів раніше затриманих білоруських активістів.

Водночас «Радіо Свобода» повідомляє, що у Мінську силовики затримали групу журналістів, зокрема журналістку українського видання «Новое время» Христину Бердинських. Правоохоронці в штатському прийшли в офіс партії «Зелені» в Мінську, переписували дані з документів людей, які прийшли туди, з офісу нікого не випускали, через якийсь час з’явилися представники міліції в формі, всім наказали йти в машини «для з’ясування обставин».

В офісі партіїперебували і журналісти, в тому числі кореспондентка білоруської служби «Радіо Свобод»а Галина Абакунчік, журналістка українського видання «Новое время» Христина Бердинських і журналісти «France24» (Франція).

Нагадаємо,  18 березня, в кількох містах Білорусі або на під'їздах до них, де в цей день місцеві анархісти оголосили протестні акції проти «декрету про дармоїда», міліція затримала кількох незалежних журналістів.

Перед цим білоруські незалежні ЗМІ повідомляли, що 12 березня, під час акції проти «декрету про дармоїдів», яка зібрала на центральній площі міста Орші (Білорусь) близько 700 людей, міліція затримала журналістку «Радіо Свобода» Галину Абакунчик, журналістку Катерину Андреєву та оператора Олександра Борозенка каналу «Белсат», а також фотографа «БелПАН» Андрея Шавлюгу і блогерку Анастасію Пілюгіну. Згодом стало відомо, що всього 12 березня під час «Маршів недармоїдів» у різних містах Білорусі затримали 19 журналістів і блогерів.

Наступні акції простесту у Білорусі призначені на 25 березня.

На фото - Христина Бердинських в автобусі

Фото: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2117
Читайте також
27.03.2017 10:12
Леонид Канфер
для «Детектора медіа»
1 793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду