Господарський суд почав банкрутство супутникового оператора «Поверхность ТВ»

Господарський суд почав банкрутство супутникового оператора «Поверхность ТВ»

31 Січня 2017
3006
31 Січня 2017
13:38

Господарський суд почав банкрутство супутникового оператора «Поверхность ТВ»

3006
23 січня Господарський суд міста Києва почав провадження у справі про банкрутство компанії «Поверхность ТВ» за позовом «Альфа-банку» через заборгованість у розмірі майже 45,3 млн грн.
Господарський суд почав банкрутство супутникового оператора «Поверхность ТВ»
Господарський суд почав банкрутство супутникового оператора «Поверхность ТВ»

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду міста Києва від 23 січня 2017 року.

Як зазначено в документі, банк звернувся до суду із заявою про порушення  провадження у справі про банкрутство боржника – ТОВ «Поверхность ТВ», оскільки воно «має кредиторську заборгованість у сумі 45 290 817 грн 62 коп і неспроможне її погасити».

Заявлені вимоги виникли, як сказано в ухвалі, на підставі кредитного договору від 18 вересня 2006 року, укладеного між ТОВ «Поверхность ТВ» та Акціонерним банком «АвтоЗАЗбанк», правонаступником якого є ПАТ «Банк Кіпру». Згодом ПАТ «Банк Кіпру» було змінено назву на ПАТ «Неос банк».

«18.09.2006 Банк надав Товариству  з обмеженою відповідальністю "Поверхность ТВ" кредит в розмірі 1735856,63 доларів США та 13155328,28 грн., однак у встановлений договором строк позичальник взяті на себе зобов'язання за договором не виконав», – повідомляється в документі.

Тож, суд вирішив розпочати банкрутство «Поверхность ТВ», визнавши кредиторські вимоги банку до компанії на майже 45,3 млн грн та ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Розпорядником майна компанії призначений арбітражний керуючий Євген Гаврилюк, який до 15 березня 2017 року має скласти та подати до суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника, а до 23 березня має провести інвентаризацію майна боржника.

Суд заборонив «Поверхность ТВ» та власнику майна боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації компанії, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

Попереднє засідання суду призначено на 27 березня.

На сайті «Поверхность ТВ» повідомляється, що група компаній «Поверхность» є холдингом, в який входить компанія «Поверхность Спорт ТВ» з телевізійними каналами «Спорт 1» та «Спорт 2», а також компанія «Поверхность-СК» з двома супутниковими цифровими приймально-передавальними станціями (SNG). Здійснює трансляцію через супутник Astra1G - 31.5 ° E.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду