Свідоцтва про реєстрацію друкованих ЗМІ ніхто не скасовуватиме до 2019 року – НСЖУ

Свідоцтва про реєстрацію друкованих ЗМІ ніхто не скасовуватиме до 2019 року – НСЖУ

27 Січня 2017
3703
27 Січня 2017
11:05

Свідоцтва про реєстрацію друкованих ЗМІ ніхто не скасовуватиме до 2019 року – НСЖУ

3703
Свідоцтва про реєстрацію комунальних друкованих ЗМІ, які є учасниками пілотного етапу реформування і які не встигли перереєструватися до кінця 2016 року, не будуть анульовані. Моніторинг щодо перереєстрованих газет Міністерство юстиції буде здійснювати по завершенню етапів реформування – починаючи з 1 січня 2019 року.
Свідоцтва про реєстрацію друкованих ЗМІ ніхто не скасовуватиме до 2019 року – НСЖУ
Свідоцтва про реєстрацію друкованих ЗМІ ніхто не скасовуватиме до 2019 року – НСЖУ

Про це повідомила представник Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Маріна Семенко під час засідання робочої групи Національної спілки журналістів України (НСЖУ) з питань реформування комунальних друкованих ЗМІ, що відбулася 26 січня, передає прес-служба Спілки.

«У нас є зведений перелік тих видань, які реформуються – хто іде в перший етап, хто в другий. Відповідно до цього, буде здійснено моніторинг з метою перевірити факт перереєстрації»,– сказала вона.

Водночас нинішнє свідоцтво про реєстрацію , за словами пані Семенко, буде дійсне до моменту видачі нового (попри те, що там вказані вже колишні співзасновники чи засновники).

Пані Семенко також зазначила, що в ході перереєстрації редакторам треба пам’ятати про назву видання: якщо вона українською мовою, то так і писати в документах, якщо російською – відповідно також.

Як повідомляє НСЖУ, редактори зазначають, що під  час реформування виникають чимало питань, що стосуються передачі в оренду приміщень. Зокрема, головний редактор газети «Черкаський край» Тетяна Калиновська повідомила, що обласне управління майном вимагає нотаріально посвідчувати договір про оренду приміщення, а нотаріус не приймає його без оцінки, яка досить дороговартісна.

Тож, як повідомляє прес-служба, у НСЖУ сформують перелік питань, які виникають у редакцій в ході реформування, та передано їх фахівцям Міністерства юстиції для надання роз’яснень. Крім цього було вирішено тримати на контролі випадки перешкоджання газетам реформуватися з боку влади.

«За підсумками року ми вже склали список Ворогів реформування преси, але попри це, продовжують надходити скарги від редакторів про ті чи інші утиски. Закликаємо колег подавати інформацію про ці факти, аби ми могли оприлюднювати імена тих, хто саботує державну політику реформування», – прокоментував перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. 

Нагадаємо, НСЖУ за підсумками року оприлюднила прізвища посадовців, які протидіють виконанню Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».  До списку увійшли 16 посадовців.

Вперше Національна спілка журналістів України оприлюднила прізвища посадовців, які протидіють роздержавленню ЗМІ, 3 травня 2016 року у Всесвітній день свободи преси. Тоді до нього увійшло 13 посадовців.

26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності 1 січня 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3703
Читайте також
26.01.2017 13:30
Віра Черемних
для «Детектора медіа»
8 894
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду