TNS продовжить вимірювати аудиторію радіо у 2017 році

TNS продовжить вимірювати аудиторію радіо у 2017 році

27 Грудня 2016
2639
27 Грудня 2016
19:23

TNS продовжить вимірювати аудиторію радіо у 2017 році

2639
Дослідницька компанія «Kantar TNS в Україні» перемогла в тендері міжгалузевого об’єднання «Радіокомітет» на проведення дослідження радіослухання в Україні у 2017 році.
TNS продовжить вимірювати аудиторію радіо у 2017 році
TNS продовжить вимірювати аудиторію радіо у 2017 році

Угода з підрядником укладена на один рік. Нове дослідження розпочнеться 30 січня 2017 року, повідомляє прес-центр «Радіокомітету».

Компанія «Kantar TNS в Україні», яка до вересня 2016 року мала назву «TNS Україна», здійснювала радіодослідження протягом 2016 року. Угода «Радіокомітету» з дослідником завершується в грудні 2016 року, тому був оголошений новий тендер відкритих пропозицій.

Основним конкурентом «Kantar TNS в Україні» в тендері «Радіокомітету» була компанія GfK Ukraine, яка проводила дослідження аудиторії радіо у 2012-2015 роках. Третім учасником тендеру була компанія Inmind.

За словами голови «Радіокомітету» Катерини М’ясникової, головними критеріями, відповідно до яких обирали підрядника, були здатність максимально якісно виконати технічне завдання та доступність проекту для всіх гравців ринку. «У 2016 році збільшилась кількість користувачів дослідження. Учасниками проекту стала низка регіональних станцій. Ми б хотіли, щоб у 2017 тенденція на збільшення учасників радіодослідження збереглася, - сказала вона.

«Контракт 2016 року передбачав проведення тендеру, тому ми рухались у рамках попередніх домовленостей. Здається логічним, що ми хотіли отримати найвищу якість за найприйнятнішою ціною. Очевидно,що саме цим критеріям і відповідала пропозиція Kantar TNS», - зазначив генеральний директор радіохолдингу «ТАВР-Медіа» Ігор Чернишов.

Юлія Резніченко, директор з маркетингу радіогрупи UMH, додала, що на рішення «Радіокомітету» вплинули наявність у агентства релевантного досвіду, успішних проектів, людські ресурси ( рівень підготовки і досвід інтерв'юерів, супервайзерів), запланований рівень і обсяг клієнт-сервісу, програмне забезпечення. «Звичайно, важливим аспектом була вартість проведення дослідження. Вибираючи між двома великими дослідницькими компаніями, ми обрали Kantar TNS, яка запропонувала більш вигідну вартість послуг без втрати якості останніх», - сказала пані Резніченко.

Радіодослідження проводиться за методологією DayAfterRecall з використанням комп’ютеризованої системи проведення телефонних опитувань – CATI. Дослідження проводиться у містах з населенням понад 50 тисяч, серед людей віком 12-65 років, на всій території України, за винятком АР Крим та зони проведення АТО. Предметом дослідження залишається все слухання радіо, включно зі слуханням радіо через інтернет, уточнив директор операційного департаменту «Kantar TNS в Україні» Кирило Єжов.

Нагадаємо, дослідження аудиторії радіо на замовлення «Радіокомітету» проводиться в Україні з 2009 року. У 2009-2011 роках його проводила компанія «TNS Україна». У 2012-2015 роках – GfK Ukraine. Наприкінці 2015 року був проведений новий тендер, який виграла «TNS Україна». Договір з підрядником було укладено строком на один рік з правом пролонгації на три роки. Але під кінець завершення строку угоди в листопаді 2016 року «Радіокомітет» оголосив тендер на подальше вимірювання.

«Радіокомітет» – міжгалузеве об’єднання, до якого входять найбільші радіохолдинги України: «ТАВР медіа», «Український медіа холдинг», BusinessRadioGroup, «Люкс»; мережеві рекламні агенці: Publicis One, ADV Group (Initiative), Group M, UMG, RadioExpert; та Незалежна асоціація телерадіомовників в якості керівного партнера.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2639
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду