Євтухов заплатив Кауфману за «Фокус медіа» 2 млн грн

Євтухов заплатив Кауфману за «Фокус медіа» 2 млн грн

13 Грудня 2016
2329
13 Грудня 2016
19:37

Євтухов заплатив Кауфману за «Фокус медіа» 2 млн грн

2329
Новий власник журналу «Фокус» Анатолій Євтухов заплатив Борису Кауфману за бренд 2 мільйони гривень
Євтухов заплатив Кауфману за «Фокус медіа» 2 млн грн
Євтухов заплатив Кауфману за «Фокус медіа» 2 млн грн

Про це стало відомо з інтерв’ю власника  Business Radio Group Анатолія Євтухова, яке опублікував MMR.

За його словами, ідея покупки  не була спонтанною.

«Оголосити про угоду збиралися офіційно 16 грудня, але інформація з Держреєстру зробила її відомою раніше. Сума угоди з Кауфманом - 2 млн грн, - зазначив пан Євтухов. - Вважаю, це більш перспективним напрямком в порівнянні з такими традиційними медіа, як радіо або преса. І якраз коли я вже був готовий до придбання електронного ЗМІ, підвернувся цей бренд, причому не найгірший».

Новий власник запевнив, що якби не «Фокус», то він би створював електронне ЗМІ з нуля.

«В даному випадку, основна ідея покупки - сам бренд. На медійному ринку у нас не так багато брендів, і у "Фокуса" - хороша репутація», - говорить він.

Крім того, Євтухов зазначив, що не інтегурватиме Bussines Radio Group і «Фокус медіа», бо вони - «полярні медіа», і якщо їх «перемішати, то нічого доброго не вийде».

Нагадаємо, 9 грудня стало відомо, що власник радіохолдингу Business Radio Group Анатолій Євтухов придбав видавничий дім «Фокус медіа», що є видавцем журналу «Фокус» та інтернет-видання focus.ua. Відповідні дані містяться в Єдиному державному реєстрі.

Раніше компанія «Фокус медіа» належала групі Vertex United одеських бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Грановського. Vertex United викупила «Фокус медіа» в Бориса Ложкіна та Геннадія Боголюбова (акціонерів «Українського медіа холдингу») в червні 2013 року.

Анатолій Євтухов є співвласником і керівником радіохолдингу Business Radio Group, що об’єднує радіомережі «Шансон» і «Любимое радио», а також радіостанції «Бізнес-радіо» та DJFM. Зокрема, разом з ним «Любимым радио» володіє народний депутат Віталій Хомутиннік із партії «Відродження».

За даними видання «Бізнес Цензор», представники нового інвестора ведуть перемовини з кандидатами на посаду головного редактора журналу «Фокус», який зможе досягти «нових амбіційних цілей».

Нагадаємо, що з вересня у «Фокусі» змінилися головред і заступники. Зокрема, Яна Мойсеєнкова, яка займала посаду головного редактора журналу, стала шеф-редактором видання, а на її місце прийшов Сергій Литвиненко, який раніше був її заступником.

Директором «Фокус медіа» раніше був телепродюсер Ілля Ноябрьовзять Бориса Кауфмана.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2329
Читайте також
18.05.2020 19:20
Іра Рябоштан
Гала Скляревська
Мар'яна Закусило
Наталія Данькова
12 706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду