Каналу Шустера потрібно $10 млн для продовження своєї діяльності

Каналу Шустера потрібно $10 млн для продовження своєї діяльності

2 Грудня 2016
1990
2 Грудня 2016
12:38

Каналу Шустера потрібно $10 млн для продовження своєї діяльності

1990
Телеканал журналіста Савіка Шустера 3s.tv, який оголосив про припинення своєї діяльності з 1 січня 2017 року, продовжить роботу, якщо зможе зібрати $10 млн
Каналу Шустера потрібно $10 млн для продовження своєї діяльності
Каналу Шустера потрібно $10 млн для продовження своєї діяльності

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» розповів керуючий партнер телеканалу Павло Єлізаров.

«Телеканали такого типу як NewsOne і "112 Україна" на своє утримання витрачають близько $10 млн в рік. Ми розраховуємо зібрати приблизно таку ж суму, необхідну на наш розвиток і самоокупність – близько $10 млн», - сказав він.

Пан Єлізаров  також зазначив, що телеканал вже отримав першу допомогу від фізичної особи у розмірі $1 млн. Ім’я цієї людини не називає.

«Це фізична особа, людина з іммігрантів, що живе за кордоном. Ми його не приховуємо, у нас в реєстрі вказані його дані – прізвище, ім'я та по батькові», – зазначив він.

Нагадаємо, вчора, 1 грудня, телеканал 3s.tv офіційно повідомив про припинення своєї діяльності з 1 січня 2017 року через фінансові труднощі. «Детектору медіа» на каналі повідомили, що 3s.tv шукатиме можливості відновити свою роботу у 2017 році.

Відповідно програма «Шустер live» виходитиме на каналі «Київ» тільки до кінця року, бо ліцензійна угода в телекомпанії «Київ» із ТОВ «Савік Шустер студія» підписана до 31 грудня 2016 року. Це «Детектору медіа» 1 грудня пояснила тимчасово виконуюча обов’язки директора телекомпанії «Київ» Світлана Криворучко.

Нагадаємо, у квітні Державна фіскальна служба України  роз’яснила суть своїх претензій до Савіка Шустера та заявила, що планує провести податкову перевірку телеведучого. ДФС звинувачує пана Шустера в не поданні декларації про отриманий у 2008 році кредит у розмірі 1,34 млн євро, в ухиленні від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн.

Посадовців ТОВ «Савік Шустер студія», генеральним директором якої є Савік Шустер, ДФС звинувачує в заниженні податку на додану вартість на загальну суму 1,99 млн грн за рахунок заниження вартості телепрограми «Шустер live» у 2012-2014 роках.

Андрій Сенченко, член політради ВО «Батьківщина» і колишній заступник глави Адміністрації Президента України (2014 року), заявив, що Президент України Петро Порошенко та його оточення дали команду податковій міліції пред'явити підозру телеведучому Савіку Шустеру, аби припинити вихід його програми «Шустер live».

Раніше в прямому ефірі «Шустер live» Олесь Доній, ведучий проекту 3S.tv, президент Центру досліджень політичних цінностей, говорив, що за його інформацією, податкова отримала наказ від Апарату Президента за літо «дотиснути» Савіка Шустера.

Після цього Савік Шустер в ефірі звернувся до Президента Петра Порошенка і Генпрокурора Юрія Луценка щодо тиску на студію: «Коли ви були в опалі і коли на мене чинився величезний тиск, щоб ви тут не з'являлися. І коли навіть ви, Юрію Віталійовичу, сиділи, і я не мав права про вас говорити, але завжди говорив, я не боявся. Подумайте, ця студія вам ще теж може знадобитися».

У липні Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) закликала владу в Україні припинити переслідування незалежного телеканалу та відомих журналістів. Зокрема, ідеться про ток-шоу Савіка Шустера «Шустер live». Відповідну заяву оприлюднено на сайті організації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду