Домен Ex.ua продається за $1 млн

Домен Ex.ua продається за $1 млн

1 Грудня 2016
4266
1 Грудня 2016
09:12

Домен Ex.ua продається за $1 млн

4266
Адміністрація файлообмінника Ex.ua повідомила про продаж свого домена за $1 млн. Гроші підуть на лікування хворих дітей
Домен Ex.ua продається за $1 млн
Домен Ex.ua продається за $1 млн

Відповідне повідомлення розміщено на сайті Ex.ua 

«Найдорожчий домен Uanet продається. Ціна домену Ex.ua – 1 млн доларів США. 100% виручених коштів буде витрачено на термінові і невідкладні дитячі операції. Ми сподіваємося, що користувачі Ex.ua  підтримають це рішення», – йдеться у заяві.

Також в повідомленні зазначено, що за контролем над цільовим використанням грошей від реалізації домену буде стежити відома міжнародна аудиторська компанія.

«У разі відсутності попиту на заявлену вартість домен Ex.ua  залишиться в пам'яті і легендах українського Інтернету»,– зазначила команда Ex.ua.

Нагадаємо, 16 листопада файлообмінник Ex.ua оголосив про намір припинити роботу через новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частини, що стосується боротьби з піратством.

Тоді ж адміністрація Ex.ua просила своїх користувачів видалити особисту інформацію з сервісу збереження файлів до 30 листопада нинішнього року. Поштовий сервіс mail.ex.ua буде перенесено на новий домен.

Пізніше адвоката сервісу Артем Афян повідомив, що Ex.ua збирався платити правовласникам. За його словами, ресурс дійсно не купував контент у правовласників, але отримував гроші з реклами

Нагадаємо, законопроект № 3081-д був ухвалений Верховною Радою 22 вересня 2016 року. 17 листопада Президент наклав на нього вето

Законопроект № 3081-д став результатом об’єднання законопроектів № 3081від депутата Миколи Княжицького та № 3081-1 від «#КіноКраїни» — спільної ініціативи великих вітчизняних виробників кіно і ТБ StarLightMedia, Inter Media Group, «Медіа Групи Україна», Film.ua Group, Star Media, Pro TV, студії «Квартал 95» та Одеської кіностудії. Над законопроектом працювали медіаюристи Анатолій Максимчук (група StarLightMedia) та Юрій Крайняк(компанія Jurimex).

У нещодавньому інтерв'ю «Детектору медіа» Анатолій Максимчук заявляв, що підписання закону Президентом гальмувалося лобі частини телеком-галузі: «Якщо на всю ініціативу з законопроектом про кіно пішло приблизно 1,5 роки, то на антипіратські норми – більше 2,5 років. Потрапивши в цей процес навесні 2014 року, я зробив для себе простий висновок: існує сильне лобі частини телеком-індустрії, яка не хоче змінювати ситуацію. Причому я підкреслюю: телеком-ринок не є монолітним – є цивілізований телеком (наприклад, «Київстар»), який виступає за чіткі правила гри, і є темна частина ринку, учасники якої хочуть, щоб вигравали найбільш агресивні гравці, готові порушувати будь-які правила. Останні всіма правдами й неправдами стабільно блокували всі антипіратські ініціативи, які з’являлися, починаючи з 2008 року».

Варто нагадати, що 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів України FS.to. Після цього з’явились повідомлення, що днями аналогічні дії можуть бути вжиті проти Ex.ua.

Пізніше стало відомо, що онлайн-кінотеатр Fs.to, який припинив роботу через вилучення силовиками серверів 15 листопада, має намір відновити свою роботу на закордонних серверах.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4266
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду