«1+1 медіа» розвиватиме сегмент платного телебачення

«1+1 медіа» розвиватиме сегмент платного телебачення

22 Листопада 2016
2815
22 Листопада 2016
14:04

«1+1 медіа» розвиватиме сегмент платного телебачення

2815
«1+1 медіа» розвиватиме сегмент платного телебачення в інтернеті, кабельних мережах та на супутнику
«1+1 медіа» розвиватиме сегмент платного телебачення
«1+1 медіа» розвиватиме сегмент платного телебачення

Про це генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко повідомив в інтерв’ю виданню «Ліга.Бізнес».

«Я не знаю жодного власника, якого можуть влаштовувати збитки. І одна з речей, яку ми плануємо робити в наступному році для того, щоб скоротити збитки, це в тому числі і розвиток сегмента платного телебачення – в онлайні, в кабельних мережах, на супутнику. Зараз ми заробляємо тільки на рекламі. Але наш ринок може подвоїтися завдяки платному телебаченню. Не завтра. Але через деякий час»,  – сказав він.

Як повідомив пан Ткаченко, «1+1 медіа» вестиме з кабельними операторами переговори щодо доступу до своїх пакетів.

«Ми опрацювали тактику переговорів з кабельними операторами. Не можу зараз її розголошувати в силу комерційної складової процесу. Важливо сказати наступне: ті гроші кабельних операторів, на які ми розраховуємо, навряд чи будуть перевищувати 10% їх доходів. А враховуючи, що у одного з найбільших операторів до революції показник маржинальність (тільки той, який був публічно засвічений) становив близько 40%, то, в принципі, очевидно, що простір для маневрів існує. Притому що 75% уваги в кабельних мережах - це українські телеканали», – повідомив Ткаченко.

За його словами, «1+1 медіа» поки що не збирається кодувати супутникове мовлення.

«Передбачається, що в наступному році буде відключено аналогове мовлення. Це болючий процес, у якого є один цікавий фактор. Ми знаємо, що покриття країни цифровим ефірним мовленням менше, ніж аналоговим. За різними оцінками, на 20-25%. На цій території проживає велика кількість людей. За різними оцінками, 3-4 млн, а може, і 5 млн людей не отримуватимуть сигнал. І єдиною альтернативою для них буде супутниковий сигнал. А якщо одночасно з переходом на цифру закривається ще й безкоштовний супутник, то ми позбавляємо наших громадян можливості дивитися українське телебачення. Я думаю, що ці процеси повинні йти паралельно і за участю держави. Ми підняли недавно це питання і в Кабміні, і в Нацраді. І сподіваємося, що з'явиться якийсь робочий план, в якому буде враховано цей важливий момент» – зазначив він.

Він вважає, що без кодування сигналу супутникове мовлення не може бути успішним.

«Я думаю, що складно сподіватися на успіх супутникового мовлення без кодування сигналу. Тому що коли паралельно існує безкоштовний контент і численні відкриті російські та інші іноземні канали, система карток кодшерінга, розраховувати на те, що цей сегмент буде масовим, не варто. Я сподіваюся, що якщо ми вже почали цивілізований шлях з приводу кабельних платежів, то логічно має закінчитися і питання плати за супутникове мовлення. Як тільки "цифра" буде поширюватися на 100% території, кодування сигналу можна починати буквально на наступний день», – сказав він.

Олександр Ткаченко зауважив, що «1+1 медіа» досі не вдалося закрити угоду з придбання супутникової платформи Viasat.

Нагадаємо, ТОВ «Віжн ТБ» (працює під торговою маркою Viasat) є першим в Україні ліцензійним провайдером платного супутникового телебачення. З 2008 до 2016 року компанія належала шведському медіахолдингу Modern Times Group (MTG).

1 березня 2016 року група «1+1 медіа» Ігоря Коломойського оголосила про завершення перемовин зі шведським медіахолдингом MTG щодо купівлі бізнесів «Viasat Україна». Угода між компаніями буде завершена після перевірки й отримання дозволу Антимонопольного комітету.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2815
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду