Держкіно заборонило німецький фільм з Тілем Швайгером  через образ співробітника ФСБ

Держкіно заборонило німецький фільм з Тілем Швайгером через образ співробітника ФСБ

12 Листопада 2016
2217
12 Листопада 2016
16:17

Держкіно заборонило німецький фільм з Тілем Швайгером через образ співробітника ФСБ

2217
В Україні не дозволено прокат німецького бойовика про торгівлю людьми Tschiller: Off Duty за участі актора Тіля Швайгера. Заборона здійснена відповідно до українського законодавства, повідомили у Держкіно.
Держкіно заборонило німецький фільм з Тілем Швайгером  через образ співробітника ФСБ
Держкіно заборонило німецький фільм з Тілем Швайгером  через образ співробітника ФСБ

Про це передає DW.COM.

Державне агентство з питань кіно України (Держкіно) у п'ятницю, 11 листопада, на засіданні ухвалило рішення про заборону на прокат в Україні фільму німецького виробництва Tschiller: Off Duty. У російському прокаті він вийшов як «Шалений Нік» («Безбашенный Ник»).

За сюжетом, головний герой у виконанні відомого німецького актора Тіля Швайгера відправляється до Москви рятувати викрадену торгівцями людьми доньку. Йому  допомагає майор Федеральної служби безпеки (ФСБ), який висвітлений як позитивний герой.

Як пояснив  перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін, фільм заборонили в Україні через позитивний образ працівника російської ФСБ.

«Український закон трактує однозначно. Фільми, де є позитивні працівники російської ФСБ, ми забороняємо без огляду на країну-виробника», - сказав Сергій Неретін.

Нагадаємо, у жовтні Держкіно відмовило у видачі державних посвідчень, скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними видані прокатні посвідчення ще 11 фільмів і серіалів. Зокрема був заборонений фільм Володимира Савельєва «На краю безодні», який знімався у 2015 році на кіностудії імені Довженка. В ньому відтворена історія виникнення атомної бомби в СРСР. Також було заборонено показ серіалів «Кохання Каті 1» и «Кохання Каті 2»  (реж. Д.Гольдман), які були зняті за сценаріями Тетяни Гнєдаш для телеканалу «Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2217
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду