Без «чорних» та «білих» списків: телеканал ZIK презентував нову студію в Жовтневому палаці (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Без «чорних» та «білих» списків: телеканал ZIK презентував нову студію в Жовтневому палаці (ФОТОРЕПОРТАЖ)

7 Жовтня 2016
6193
7 Жовтня 2016
15:31

Без «чорних» та «білих» списків: телеканал ZIK презентував нову студію в Жовтневому палаці (ФОТОРЕПОРТАЖ)

6193
6 жовтня в самому центрі Києва – в Жовтневому палаці – телеканал ZIK презентував свою нову студію. На презентації побував і «Детектор медіа»
Без «чорних» та «білих» списків: телеканал ZIK презентував нову студію в Жовтневому палаці (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Без «чорних» та «білих» списків: телеканал ZIK презентував нову студію в Жовтневому палаці (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На початку урочистої частини презентації генеральний продюсер ZIK Ольга Бенеда подякувала за віру в команду телеканалу його власнику Петру Димінському та розказала про те, на чому фокусуватиметься ZIK найближчим часом:

– Ми хочемо давати глядачам ексклюзивну нову аналітику, хочемо започаткувати нові тренди в телевиробництві і медіа. Ми запустили кілька нових лінійок журналістських розслідувань, тематично орієнтованих, оскільки ключова ідея концепції телеканалу ZIK – це журналістські розслідування. І хочемо показати телеглядачам, що журналістські розслідування можуть бути представлені різними форматами.

Амбіція ZIK – взяти відповідальність за журналістські розслідування, які ми проводимо. Наша відповідальність вимірюється не лише телевізійним ефіром, і ми прагнемо сприяти реальним змінам у державі, загальнонаціональним змінам і змінам, які мають статися в житті окремої маленької людини.

Ми також відкрили нові інформаційні та інформаційно-аналітичні програми. Наш перший інформаційний бренд – «Перші про головне». ZIK відчинятиме двері всім, хто має що сказати українцям. У нас немає «чорних» і «білих» списків.

Презентацію вів телеведучий Володимир Бойко

З вітальним словом виступила і голова ГО «Детектор медіа», шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова:

– Коли я чую від телевізійників слова «соціальна відповідальність», мене це дуже тішить: зазвичай про це говорять тільки відносно суспільного мовника, а від комерційних мовників ми чуємо тільки про рейтинги. Так що з вашого боку це насправді дуже велика амбіція.

Я хотіла би побажати вам, щоб ваші наміри бути соціально відповідальним медіа були належним чином сприйняті й глядачами. Тому що наше телебачення тривалий час опускало глядачів усе нижче й нижче. Глядачі вже забули про те, як колись дивилися програми, що були на голову вищими за ті, котрі вони дивляться зараз. Потрібно повернути глядачів до того, щоб вони хотіли і могли отримати в наших медіа не тільки те, що їх розважатиме, а й те, що допоможе їм пізнавати, думати і ухвалювати власні важливі, відповідальні рішення.

Генеральний продюсер ZIK Ольга Бенеда, керівник департаменту інформаційного мовлення та інформаційно-аналітичних програм Людмила Добровольська та голова ГО «Детектор медіа», шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова

Ньюз-рум

Екскурсію по новій студії телеканалу для гостей презентації проводила керівник департаменту інформаційного мовлення та інформаційно-аналітичних програм Людмила Добровольська. На запитання про те, чим ZIK відрізнятиметься від інформаційних телеканалів («112 Україна», 5 каналу, NewsOne) та як збирається з ними конкурувати, вона поскаржилася на те, що нинішні ЗМІ великою мірою створюють «білий шум» в інформаційному просторі. За її словами, ZIK намагатиметься цього уникати:

– Припустимо, ми отримаємо повідомлення про те, що десь зібралися 25 людей на мітинг. Наша задача полягатиме не в тому, щоб показати, що десь вийшли 25 людей під такими-то гаслами і вимагають того-то. Якщо ми приїдемо, то покажемо, що передувало цим подіям; хто заплатив чи не заплатив, щоб люди зібралися; скільки їх прийшло; чи розуміють вони, що роблять; що буде, якщо дійсно станеться те, чого вони вимагають; чого не станеться. Тобто розкажемо про подію з усіх боків: людина, яка подивиться наш ефір, має зрозуміти, що сталося. А якщо нічого не сталося і просто зібралися 25 телепнів, ми просто їх не показуватимемо.

Студія

Роман Недзельський

Телеведучий Віталій Пивовар

Брати Капранови

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія (праворуч). На задньому плані - екс-заступник генпрокурора Віталій Касько

Людмила Добровольська і телеведуча Наталія Влащенко. На задньому плані - Ірина Штогрін

Екс-головний виконавчий продюсер телеканалу «Україна» Григорій Тичина, Ольга Бенеда і Людмила Добровольська

Члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко та Олег Черниш

Віталій Касько і народний депутат Ганна Гопко

Народний депутат Віктор Чумак та Віталій Касько

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін

Музикант Олег Скрипка

Телеведучий Остап Дроздов

Фото - Олексій Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6193
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду