Зубрицький стверджує, що має відеозапис з обіцянкою закрити справу проти нього в обмін на продаж «112 Україна»

Зубрицький стверджує, що має відеозапис з обіцянкою закрити справу проти нього в обмін на продаж «112 Україна»

28 Вересня 2016
2074
28 Вересня 2016
02:05

Зубрицький стверджує, що має відеозапис з обіцянкою закрити справу проти нього в обмін на продаж «112 Україна»

2074
Колишній креативний продюсер телеканалу «112 Україна» Віктор Зубрицький стверджує, що в нього є відеозапис, де співробітники Генпрокуратури начебто обіцяють йому закрити кримінальну справу проти нього в обмін на продаж телеканалу «112 Україна»
Зубрицький стверджує, що має відеозапис з обіцянкою закрити справу проти нього в обмін на продаж «112 Україна»
Зубрицький стверджує, що має відеозапис з обіцянкою закрити справу проти нього в обмін на продаж «112 Україна»

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розповів сам Віктор Зубрицький.

«Коли мені обіцяли закриття сфабрикованої проти мене кримінальної справи в обмін на продаж каналу – за безцінь, як ми розуміємо, – я підіслав до прокуратури до слідчого свою людину, яка записувала всі розмови. Людина з відеокамерою двічі ходила до Генпрокуратури і записувала все – починаючи з вулиці, захід у саму будівлю, розмови, і вихід з неї. Це доводить ідентичність запису, експертиза доведе, що немає ніяких вирізок або монтажу. Писались і інші розмови, наприклад, такі: я запитував, чи не обдурять мене, чи дійсно закриють справу, якщо я продам канал – і всі ці записи в мене є. Оригінали з обладнанням збережені.

Одним із “апогеїв” цієї історії був відеозапис чинного високопоставленого співробітника ГПУ, саме він займається моєю “справою”, який під прихований відеозапис заявив наступне: “Якби він (Зубрицький. – ДМ) приїхав у країну, нам би, незважаючи на розшук, його важко було б заарештувати, тільки “по бєспрєдєлу”. Ніяких доказів його провини немає. Вся ця кримінальна справа була вигадана з метою забрати телеканал “112 Україна”», - заявив пан Зубрицький.

На запитання журналіста «ДМ» про те, чому він не публікує ці записи, Віктор Зубрицький відповів: «Я публікував частину відео, але я не депутат і не привернув уваги журналістів і суспільства. Я з усіма матеріалами і документами, які є в мене, більш якісними і значними, ніж у Олександра Онищенка щодо каналу, просто чекаю. Я міг би вчора подати їх в Інтерпол” і зажадати зняти з мене розшук, бо крім відео і аудіо записів у мене документально підтверджене обіцянку «зняти» з мене “розшук” за мою “лояльність”. І під напором величезної кількості доказів у Інтерполу” не було б іншого виходу. Я півроку тому провів аудит” своїх документів у великій європейській юридичній компанії і вони підтвердили успішний результат справи», - додав пан Зубрицький.

Нагадаємо, 27 вересня Віктор Зубрицький, який перебуває в розшуку, підтвердив «Детектору медіа» інформацію про те, що Андрій Подщипков, кінцевий бенефіціар каналу «112 Україна», подав документи на отримання політичного притулку в Бельгії.

26 вересня в пресі з'явилася інформація про те, що рік тому нині депутат-утікач Олександр Онищенко нібито вів переговори з каналом «112 Україна» про покупку каналу нібито на користь Петра Порошенка. Угода не відбулася. У травні минулого року сайт «Дуся» писав про можливе придбання каналу Онищенком, який на той момент був членом депутатської групи «Воля народу». 26 вересня ввечері Андрій Подщипков підтвердив факт переговорів в травні 2015 року про продаж каналу «112 Україна» пану Онищенко, але заявив, що той діяв від свого імені і, нібито, в своїх інтересах.

Приводом для численних публічних заяв про можливий перехід каналу в руки інших власників стала стаття на сайті «Страна.ua», в якій стверджувалося, що влада, за допомогою радикальних патріотичних організацій, тисне на канали «112 Україна» та NewsOne. За інформацією видання, кінцева мета цього тиску – створення холдингу, підконтрольного Порошенку. Дмитро Носіков, якого назвали автором ідеї створення цього медіахолдингу, в коментарі «ДМ» спростував цю інформацію.

Сам Онищенко на сьогоднішній день знаходиться в Лондоні, а Андрій Подщипков, найімовірніше, перебуває в Брюселі, де проживає з минулого року. Обидва вони стверджують, що є жертвами політичних переслідувань в Україні.

Фото – Фейсбук-сторінка Віктора Зубрицького

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2074
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду