Format Show 2016: огляд нових світових телеформатів

Format Show 2016: огляд нових світових телеформатів

20 Вересня 2016
1754
20 Вересня 2016
20:26

Format Show 2016: огляд нових світових телеформатів

1754
19 вересня «Детектор медіа» відвідав Format Show 2016 – конференцію та скрінінг форматів ТБ-шоу і серіалів, які щоосені проходять у Києві в рамках Kiev Media Week. Пропонуємо нашим читачам ознайомитися з новинками світового телевізійного ринку: можливо, якісь із них рано чи пізно потраплять і до українського телевізійного меню
Format Show 2016: огляд нових світових телеформатів
Format Show 2016: огляд нових світових телеформатів

Серіали

Speechless. Соціальний серіал ABC. Мама змушує всіх поводитися з її сином, у якого церебральний параліч, як із повноцінним членом суспільства. Показово, що серіал – не драма, а комедія. Одна жінка змушує суспільство навколо прийняти її особливого сина.

Young pope. Виходить на великому каналі NBO у жовтні, а також одночасно – в Німеччині та Італії. Історія про дуже молодого – сорокарічного – Папу Римського і про те, як він керував Католицькою церквою. Голову Ватикану покажуть як людину владну, яка часто кидає виклик своєму двору. Це картина про пошук віри, про те, як можна маніпулювати владою і як важко їй протистояти.

Chaussee d’amour. Стрічка про добропорядну маму, яка отримала в спадок бордель. Паралельна сюжетна лінія – поліцейський, який розслідує вбивство. Їхні шляхи перетинаються в борделі.

Marginal. Аргентинський серіал про колишнього поліцейського. Його скеровують до в’язниці розслідувати викрадення дочки відомого політика. Коп з’ясовує, що тюремне керівництво замішане в злочині, дівчину тримають у тюрмі. Після її успішного визволення поліцейського зраджують і він залишається там як звичайний злочинець. Тільки соцпрацівниця знає, хто він.

Vice principals. Серіал популярного американського HBO. Ситком про життя школи. На пенсію виходить директор і починається боротьба за його місце.

Brief encounters. Британський серіал. Драма-комедія про 1980-ті роки, де чотири бізнесменки хочуть зробити стартап з виробництва секс-іграшок та екзотичної білизни.

Cape town. Копродукція Німеччини і Південної Африки. Трилер про поліцейського, який втрачає дружину, впадає в депресію. Йому доручають нову справу, нового напарника.

The interprener. Серіал китайського виробництва. «Вдома» цей серіал подивилося більше 100 мільйонів людей. Зйомки проходили в різних країнах.

Stranger things. Містичний трилер від Netflix. 1980-ті роки. У підприємця зникає дитина. Шукаючи її, він натрапляє на містичних істот. Для цього серіалу спеціально створили додаток у жанрі віртуальної реальності.

Cleverman. Австралійський серіал про недалеке майбутнє. Люди живуть з прадавніми істотами, які не сильно відрізняються від людей класичних суперздібностями. В серіалі багато елементів культури австралійських індійців. Стрічка обіцяє нове прочитання супергероїв.

The last panthers. Заснований на реальній історії. Кілька грабіжників-солдат з Югославії після війни на Балканах об’єдналися в групу, яка грабувала ювелірні бутики по всій Європі. Це також копродукція. В серіалі звучать три мови: англійська, німецька, сербська.

Beau sejour. Бельгійський серіал, цікавий незвичайними сценарними рішеннями. Молода дівчина бачить своє власне мертве тіло у ванній. Не розуміє, як так вийшло. Її окремо від тіла не бачить ніхто, крім конкретних людей. Впродовж серіалу вона намагається знайти свого вбивцю.

Wanted. Корейський серіал про відому кіноактрису, у якої вкрали дитину. Викрадачі кажуть, що з дитиною все буде добре, але вона має виконати певні завдання в прямому ефірі в реаліті-шоу.

Real housekids. Телеканал знімає пародії на свої популярні серіали. Пародії виконують діти.

Designated survivor. Серіал американського каналу ABC, ось-ось вийде на екрани. Дія відбувається за межами Білого дому, який одного дня вибухає, живим залишається лише один працівник. Його призначають президентом (нагадує українського «Слугу народу», тільки не в жанрі комедії).

DUMB. Серіал з Ізраїлю. Кримінальна драма з елементами комедії про не дуже вдалу актрису з зовнішністю підлітка. Їй 30, але зовнішність не дозволяє розвиватись у професії. Хлопця дівчини заарештовують за продаж наркотиків. Щоб його врятувати, вона йде на співпрацю з поліцією і під прикриттям їде в середню школу.

Dirk gently’s holistic detective agency. Екранізація однойменного літературного твору від BBC.

The Good Place. Комедія від американського каналу NBC. Дівчина потрапляє в рай: від вина немає похмілля, навколо милі й добрі люди, але вона туди потрапила через помилку.

Шоу

Реаліті-шоу:

You can’t ask that. Дійсно соціально важливе й неймовірне шоу австралійського виробництва. Групам людей, які відділені від суспільства – інвалідам, тим, які не ростуть, – ставлять банальні запитання, які тільки можуть ставити пересічні люди. Наприклад, людям з проблемами росту: «Як ви займаєтесь сексом зі звичайними людьми?», «Як ви водите машину?» тощо. Ці люди з гумором відповідають на запитання і ненав’язливо навчають суспільство коректно й толерантно ставитись до всіх, незалежно від фізичних чи психологічних властивостей.

Inside Birmingham children's hospital. Реаліті-шоу про лікарню. Слоган програми: «Батьків роблять вразливими лише їхні діти».

Can I polly you home? На вулицях після опівночі багато людей. Куди вони йдуть, що роблять? Журналісти зустрічають пересічних людей на вулиці і просять дозволу провести їх додому. «Хоча вони не зірки, але мають свою історію», – розповідає трейлер проекту.

My dogyour dog. Собаководи ходять у гості один до одного, обговорюючи стиль виховання улюбленців. Впродовж програми – дискусії про підхід до виховання собак. Два дні учасники проводять одні в одних у гостях, на третій діляться враженнями.

100% hotter. Курс перевтілення. Учасників незвичайної зовнішності показують перехожим, які оцінюють їх. Потім цих людей повністю перевтілюють.

Тhe job interview. Шоу з реальними роботодавцями і реальними претендентами на посаду. Акторів немає.

Весільні:

Marry me now. Дівчина чекає на освідчення, нарешті не витримує, вирішує все взяти в свої руки і освідчитись коханому. Він, звісно, ні про що не підозрює. Дівчина самотужки організовує весілля, купує сукню собі і костюм нареченому, запрошує гостей, своїх і його батьків. Зрештою, повністю вбрана і зачесана, освідчується – перед камерами. Якщо хлопець погоджується, вона приїжджає з ним на вже готове святкування.

Wed locked. Пара, яка збирається одружитись, усі приготування віддає до рук друзів і родичів. Наречені мають один шанс втрутитися в приготування.

Тут же – ще одне шоу на приготування найкращих весільних тортів.

Любовні:

The dating code. Молодим людям пропонують обмінятися смартфонами і всіма паролями на 24 години і більше дізнатись один про одного. Якщо те, що дівчина чи хлопець побачить у смартфоні іншого, сподобається, у фінальному раунді вони сядуть один навпроти одного і надішлють одне одному повідомлення – почати зустрічатись чи розійтись.

Story of my life. Ведуча розмовляє з парою знаменитостей, які сидять у кімнаті разом із нею, обговорюють своє життя. Впродовж бесіди про майбутнє їх зістарюють косметикою на кілька десятиліть: тридцять років, шістдесят.

Celebrating dating agency. Знаменитості шукають собі пару серед звичайних людей.

Талант-шоу:

Girls/boys band. Дві команди продюсерів звукозаписуючих студій змагаються за створення дівочого й чоловічого гурту. У відборі учасники показують зовнішність і рухи під фонограму. Впораються і побачать «зелену» кнопку – демонструють спів.

Window warriors. Талант-шоу британського виробництва. Спеціалісти змагаються, хто створить найкращу вітрину, адже це серйозний бізнес. Ролик проекту розповідає: вітрини – це сторітелінг, вони змушують вас зайти в магазин.

Ігрові шоу

All against. Шоу під слоганами «Even google cannot help», «Одна людина має перемогти всю країну». Учасник отримуватиме завдання на кшталт: «Скільки можна затримати дихання між акулами?» Питання базовані на «шалених експериментах». Шість спроб до джек-поту.

Spotless. Щоб виграти кошти, треба просто не замаститись. Цілком біла студія, в команді двоє гравців, які перекидають кульку з фарбою так, наче грають у волейбол. Звісно, частина кульок тріскається, фарба бризкає на білий комбінезон учасника. Після гри визначають відсоток забруднень і виводять середнє число пари.

Locked. Лабіринт із 45 дверей, лише 5 ключів – і величезний приз за якимись із них. Спираючись на логіку та інтуїцію, учасник повинен відкривати двері.

Ox in a jar (ORF). Кулінарні битви. Учасникам впродовж тижня потрібно без залишку приготувати і законсервувати цілого бика.

Invisible. Шоу знімають через спеціальну камеру, вмонтовану в окуляри ілюзіоніста. Таким чином, ви бачите те ж, що й він.

Robot wars. Формат 15-річної давнини. Роботи, створені любителями, змагаються між собою на спеціально створеній арені в Глазго на очах у «живої» аудиторії.

Sidewalk karaoke. Музичне ігрове шоу на три раунди. Перший: учасник обирає пісню і співає. Другий: співає і подвоює – або нічого. Третій: 1000 доларів з однією умовою: в нього тільки дві хвилини переконати когось заспівати разом із ним.

Gossiper. Учасники – фанати знаменитостей і в ході шоу намагаються дізнатися про них усе. Чим більше в учасників знань про знаменитість, тим більше шансів жити її життям. Перед змаганням учасників ділять на дві команди та гримують.

Drop the mic. Знаменитості вчать реп і читають його потім разом із репером.

Фото - Kiev Media Week

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1754
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду