«Квартал 95» відмовився від участі в пітчингу Держкіно

«Квартал 95» відмовився від участі в пітчингу Держкіно

13 Вересня 2016
5201
13 Вересня 2016
13:35

«Квартал 95» відмовився від участі в пітчингу Держкіно

5201
Студія «Квартал 95» відмовилася від участі в другому етапі 9-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Про це заявив художній керівник студії «Квартал 95» Володимир Зеленський під час захисту робіт на пітчингу
«Квартал 95» відмовився від участі в пітчингу Держкіно
«Квартал 95» відмовився від участі в пітчингу Держкіно

«Повернення Гуллівера - великий проект, у який ми вклали душу, тіло й десять років свого життя. Але сьогодні я хочу відмовитися від пітчингу нашого проекту в зв'язку з певною ситуацією, яка склалася в медіапросторі. Перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк сказала, що ми назвали країну жебраком і самі беремо участі у жебракуванні. Ніколи не думав, що пітчинг є жебракуванням. Я думав, що пітчинг - це все-таки підтримка вітчизняного кінематографу. Звісно ж, ми отримуємо задоволення від усього, що ми робимо, і ми робимо це на благо людей. Тому обидва проекти - хоча сьогодні мова про один, - але я вам дуже вдячний, що обидва наші проекти пройшли в другий тур.

Обидва наші проекти ми обов'язково зробимо. Я не знаю, наскільки швидко це може відбутися. Але ми обов'язково зробимо. Тому що все-таки якими б ми не були, але ми поки лідери у вітчизнаному кінопрокаті. І як мінімум глядачі України обов'язково побачать наші проекти», - зокрема, заявив Володимир Зеленський.

На держпідтримку претендували два проекти студії «Квартал 95»: повнометражний анімаційний фільм «Повернення Гуллівера» (проект претендував на 35 млн грн. при загальному бюджеті 75 млн грн.) і ігровий повнометражний фільм «Слуга народу» (проект претендував на 15 млн грн. при загальному бюджеті 30 млн грн.).

Нагадаємо, після показу 10 вересня на каналі «1+1» запису концерту «Кварталу 95», який проходив у липні в Юрмалі, розгорівся публічний скандал через окремі жарти, що прозвучали. Зокрема, Володимир Зеленський, пародуючи Президента України Петра Порошенка сказав: «Що стосується кредитування, то Україна нагадує актрису німецьких фільмів для дорослих: тобто готова прийняти в будь-якій кількості з будь-якого боку».

Цей та інші жарти викликали хвилю обурення. Зокрема, перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк написала у себе в Фейсбуці: «"Квартал" Зеленського посміявся в Юрмалі над власною державою-попрошайкою, всі зараз про це говорять і виносять свої ухвали... І в цей самий час, маючи непогані гроші на йолках, корпоративах і нескінченних "кварталах", де завжди висміює лише тих, проти кого заплатять чергові інвестори (не плутати з демократією і свободою слова), - сам просить у Держкіно 50 млн грн. на свої чергові кіношедеври... <…> Попрошайка просить у держави-попрошайки?»

Напередодні генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко так прокоментував конфлікт довкола концерту в Юрмалі: «Жарти можуть подобатися чи ні, але той факт, що Квартал” зміг замість російських концертів на 4 дні організувати фестиваль української в культури в Латвії, і це не дивлячись на всі спроби росіян його заборонити, вже говорить багато про що. А жарти на те і жарти – гумор і сатира. І хоча нас дуже насторожує, що кампанія має цілеспрямований характер із застосуванням ботів і сумнівних лідерів думок, радує, що більшість глядачів і читачів любили і люблять “Квартал».

Сам Володимир Зеленський раніше заявляв, що, на його думку, «Квартал-95» не висміював Україну за кордоном. «Жарт, який викликав бурхливе обговорення, не має двох або трьох сенсів. Суть цієї репризи проста: достатньо брати кредиты, за які відповідати нашим дітям, онукам і тим, хто буде жити після нас і нести відповідальність за всі ті бридкі справи, які творимо ми... Це жарт про вчинки наших правителів, нашої влади, не про людей і не про нашу країну. Так що не потрібно вважати себе культурними археологами і шукати в творчості кварталу те, чого немає і ніколи не буде», - написав у Фейсбуці шоумен.

На фото - піар-директор студії «Квартал 95» Ірина Побєдоносцева та Володимир Зеленський

Фото - скріншот з онлайн-трансляції пітчингу Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5201
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду