Нацрада виграла ще дві апеляції в «112 Україна»

Нацрада виграла ще дві апеляції в «112 Україна»

9 Вересня 2016
1453
9 Вересня 2016
19:43

Нацрада виграла ще дві апеляції в «112 Україна»

1453
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виграла ще дві апеляції в групи компаній, що мовлять з логотипом «112 Україна», повідомляє прес-служба Нацради.
Нацрада виграла ще дві апеляції в «112 Україна»
Нацрада виграла ще дві апеляції в «112 Україна»

8 та 31 серпня Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг низки регіональних компаній, що мовлять із логотипом «112 Україна» - ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» - і залишив рішення судів першої інстанції без змін.

У суді компанії з групи «112 Україна» оскаржували рішення Нацради від 26 жовтня та 26 листопада 2015 року, якими регулятор відмовив їм у переоформленні ліцензії на мовлення у зв’язку із зміною програмних концепцій. Мовники просили переоформити ліцензії, які вони отримали у результаті перемоги на конкурсі в 2011 році на регіональне цифрове мовлення, таким чином, що це дозволило б їм створити єдину загальнонаціональну мережу в мультиплексі МХ-5. У разі ухвалення позитивного рішення Національна рада позбавила б місцеві громади мати можливість перегляду регіонального телевізійного контенту.

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив позивачам у задоволенні позовних вимог, визнанні рішень Нацради протиправними та їх скасуванні. Мовники оскаржили ці рішення суду в Київському апеляційному адміністративному суді, який залишив рішення Окружного адміністративного суду м. Києва без змін.

Таким чином, судами першої та апеляційної інстанцій рішення Національної ради від 26 жовтня і 26 листопада 2015 року щодо відмови у переоформленні ліцензії на мовлення у зв’язку із зміною програмної концепції ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» визнано правомірними і такими, що відповідають вимогам законодавства.

Нагадаємо, протягом 2015 року Нацрада сім разів відмовляла п’яти компаніям з групи «112 Україна» в зміні програмних концепцій, а саме – 26 березня, 11 червня, 23 липня, 3 вересня, 26 жовтня, 26 листопада і 30 грудня. У 2016 році Нацрада відмовляла їм ще сім разів: 28 січня, 25 лютого, 24 березня, 19 травня і 16 червня і 14 липня і 18 серпня.

Відмовляючи компаніям групи «112 Україна» в зміні програмних концепцій, Нацрада протягом 2015 року за результатами позапланових перевірок оголосила по три попередження та призначила штрафи цим компаніям за недотримання визначених ліцензіями програмних концепцій. 3 вересня 2015 року Нацрада вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензій на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 (регіональне мовлення) ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ».

П’ять ліцензіатів не сплатили штрафів та оскаржують у суді всі рішення Нацради про санкції та про відмови в переоформленні ліцензій. Відповідно, розгляд позову Нацради про анулювання ліцензій заблоковано до моменту вирішення в суді інших справ.

Частина справ за позовами групи компаній «112 Україна» проти Нацради пройшли вже апеляційну інстанцію:

11 листопада 2015 року Нацрада виграла апеляцію у справі щодо правомірності відмов групі компаній «112 Україна» у зміні програмних концепцій, винесених 26 березня 2015 року.

1 лютого 2016 року Нацрада виграла апеляцію у справі щодо правомірності призначення 12 лютого 2015 року позапланових перевірок групі компаній «112 Україна».

16 лютого 2016 року Нацрада виграла апеляцію у справі щодо оголошення попереджень у серпні 2014 та лютому 2015 року групі компаній «112 Україна».

8 червня 2016 року Нацрада виграла апеляцію у справі щодо правомірність відмов групі компаній «112 Україна» у зміні програмних концепцій, винесених 11 червня 2015 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1453
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду