Ямпільська районна газета «Дирижабль» із вересня стала платною (коментар керівниці проекту)

Ямпільська районна газета «Дирижабль» із вересня стала платною (коментар керівниці проекту)

1 Вересня 2016
3153
1 Вересня 2016
17:14

Ямпільська районна газета «Дирижабль» із вересня стала платною (коментар керівниці проекту)

3153
Перший платний номер районки вийде 9 вересня.
Ямпільська районна газета «Дирижабль» із вересня стала платною (коментар керівниці проекту)
Ямпільська районна газета «Дирижабль» із вересня стала платною (коментар керівниці проекту)

Районна газета «Дирижабль» (Ямпіль, Вінницька область), що протягом року існування була безкоштовною для читачів, повністю переходить на розповсюдження за передплатою. Про це зазначено в повідомленні на офіційному сайті.

Перший платний номер районки (13-й за рахунком) вийде 9 вересня. Наразі наклад узгоджується редакцією – він буде більший, аніж кількість передплатників, бо газета також продаватиметься у центрі міста.

Кампанія зі збору коштів на розвиток проекту «Дирижабль», започаткованого у 2014 році за ініціативи місцевих активних підлітків, розпочалася першого липня 2016 року. Вона включала й уведення передплати на газету, що виходила двічі на місяць накладом від 3,5 до 5 тисяч примірників. За два місяці команді вдалося залучити 250 передплатників. Наразі вартість друкованого видання про життя мешканців Ямпільского району становить 25 грн. на місяць, 75 грн. на три місяці, 150 грн. — на півроку та 300 грн. — на рік. Утім, це акційні ціни, що діятимуть до 1 січня 2017 року, а надалі зміняться.

У коментарі «Детектору медіа» керівниця проекту Лєра Лауда розповіла про те, як триває налагодження передплати на газету:

«Ми познаходили фактично в кожному селі на Ямпільщині людей, які будуть залучати передплатників на нашу газету. Це доволі специфічні люди – один з них, наприклад, контролер, що перевіряє електроенергію, тобто обходить усі будинки в двох селах. Ми платимо цим людям по 25 грн. за кожного передплатника, якого вони приводять. Таким чином мотивуємо місцевих, для них це певний підробіток, для нас – нові контакти.

На день міста 14 серпня ми встановили в центрі Ямполя стенд, де зібрали 25 передплат. Також у базарні дні за допомогою цього стенду отримуємо близько 10 передплат щоразу.

Ми домовилися з точкою продажу морозива в Ямполі – там є оголошення, передплатні бланки. Також розклеювали по місту оголошення про рекламну кампанію.

Але найбільший фідбек дала робота з соцмережами, особливо з сайтом «Одноклассники». Ми писали в приват ямпільчанам, маємо велику кількість передплат саме через цей ресурс.

Доставляти «Дирижабль» вирішили за допомогою «Укрпошти», хоча деякі люди нарікають на якість їхніх послуг – є такі, до яких поштарка не приходить, бо далеко живуть. Дехто погоджується передплачувати видання, але за умови, що доставляти буде не «Укрпошта». Але ми все-одно пробуємо, вони дуже контакті, допомагають нам.

Ми обмежили доставку в інші країни, бо це все-таки важко. Створили на сайті сервіс, який дозволяє переказувати кошти з-за кордону, і такі надходження є, наприклад, з Білорусі. Але люди не будуть отримувати газету, вони просто роблять внески, підтримують проект. І ми працюємо над тим, аби залучати ще більше ямпільчан, що живуть поза межами України».  

Нагадаємо, проект «Дирижабль» було створено 2014 року за ініціативи місцевих активних підлітків, які писали про рідне місто в блозі. У 2015 році до них приєдналися журналісти з Києва, Львова та Вінниці й створили сайт і безкоштовну газету «Дирижабль» із метою розвитку й популяризації українських регіональних ЗМІ. Тоді ж команда проекту отримала кошти на його розвиток від організацій MyMedia і MDF (Media Development Foundation). Наразі редакція нараховує 14 співробітників.

Фото - drgbl.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3153
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду