Володимир Зеленський: «Як ви собі уявляєте прокат “Слуги народу” в Росії?»

Володимир Зеленський: «Як ви собі уявляєте прокат “Слуги народу” в Росії?»

10 Серпня 2016
9495
10 Серпня 2016
09:30

Володимир Зеленський: «Як ви собі уявляєте прокат “Слуги народу” в Росії?»

9495
З художнім керівником студії «Квартал 95» Володимиром Зеленським ми зустрілися на презентації «Кварталу ТВ» – спільного платного телеканалу групи «1+1 медіа» і «Кварталу 95», яка відбулася 9 серпня. Володимир розповів, що 13 серпня – перший знімальний день серіалу «Слуга народу – 2». А ще того ж дня стартують зйомки повнометражної версії «Слуги народу». Докладніше про це – в інтерв’ю «Детектору медіа»
Володимир Зеленський: «Як ви собі уявляєте прокат “Слуги народу” в Росії?»
Володимир Зеленський: «Як ви собі уявляєте прокат “Слуги народу” в Росії?»

– Володимире, які у вас плани з виробництва повнометражного кіно?

– 13 серпня ми приступаємо до зйомки повнометражної версії фільму «Слуга народу» – хочемо почати саме з повного метру. Цей фільм є частиною другого сезону серіалу. «Слуга народу – 2» – це три великі історії. Одна з них – це повнометражна версія. З неї ми й розпочинаємо знімати.

– А «Любов у великому місті», «8 побачень» – чи зніматимете продовження цих проектів?

– З приводу інших повних метрів я поясню вам, у чому справа. Сьогодні це комерційно дуже непросто. Які є варіанти? По-перше, залучити західні інвестиції. По-друге, випустити кіно в прокат у всьому світі. По-третє, звернутися по державну підтримку. Ми вдруге подаємося на пітчинг Держкіно: у перший раз нічого не отримали, а зараз чекаємо на результати. Ми подали «Слугу народу». Буде дуже смішно, якщо вони не дадуть грошей на цей проект – наприклад, скажуть, що не факт, що фільм український (сміється. – ДМ). Тобто я вже думаю, який аргумент буде цього разу.

– Усі ваші попередні фільми були комерційно успішними як для українського ринку…

– Усі. І не як для українського ринку, а як для ринку СНД. В Україні ж ми просто були переможцями. «8 побачень» зібрав в Україні 35 млн грн. – це чимало. І цього не вистачило. Тобто без підтримки повнометражне кіно неможливе.

У нас є круті розробки для американського ринку – поки не можемо фінансово їх подужати. І є «Слуга народу». Але «Слугу» ми намагатимемося зробити самостійно, незалежно ні від чого. У нас, у принципі, хороший пакет повних метрів, ми займаємося пошуком інвестицій.

– Якщо введуть рібейти, це вам допоможе?

– Це всім допоможе, мені здається. Національне ж кіно і податком (ПДВ. – ДМ) не обкладається. У росіян, білорусів немає податку. Цього я теж не можу зрозуміти: чому в нас немає такої норми. А якщо ще й повернення грошей буде, то взагалі чудово. Коли ми знімали в Нью-Йорку перший фільм «Кохання у великому місті», то були здивовані: ми припхалися до Нью-Йорку з Києва, знімаємо кіно – і нью-йоркська мерія заплатила нам гроші. Розумієте? Ми показали їхнє місто – вони нам повернули частину інвестицій, які там були витрачені.

– Усі ваші попередні фільми знімалися з розрахунком на ринок СНД. Нові фільми теж сподіваєтеся прокатувати в Росії?

– А що ми там будемо прокатувати? «Слугу народу»?... (сміється. – ДМ)

Ми будемо робити кіно для американського ринку, продавати американцям, а вони вже нехай продають, куди хочуть.

– Це у вас уже в планах чи ви говорите про віддалену перспективу?

– Ми в пошуку повної інвестиції. Скажімо так: у нас уже є певні напрацювання й домовленості, нам потрібна серйозна цифра. Як нам здається, в нас є такий проект, який… (замислюється. – ДМ) Тут треба було б розповідати про проект, чого ж я буду просто епітетами сипати? А розповідати про нього, на жаль, поки рано.

Фото – Олексій Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9495
Читайте також
03.01.2017 12:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
17 478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду