У 2016 році рекламний медіаринок зросте на 20,6% та складатиме майже 11 млрд грн  – дослідження ВРК

У 2016 році рекламний медіаринок зросте на 20,6% та складатиме майже 11 млрд грн – дослідження ВРК

2 Серпня 2016
3214
2 Серпня 2016
15:30

У 2016 році рекламний медіаринок зросте на 20,6% та складатиме майже 11 млрд грн – дослідження ВРК

3214
Всеукраїнська рекламна коаліція (ВРК) провела чергове експертне опитування з метою уточнення своїх прогнозів розвитку рекламно-комунікаційного ринку України. У дослідженні взяли участь ключові гравці рекламного медіаринку: індустріальні об'єднання, медіа селлери, найбільші медіа агентства і їх клієнти
У 2016 році рекламний медіаринок зросте на 20,6% та складатиме майже 11 млрд грн  – дослідження ВРК
У 2016 році рекламний медіаринок зросте на 20,6% та складатиме майже 11 млрд грн  – дослідження ВРК

Про це йдеться на сайті ВРК.

«Цього року всі експерти ВРК були одностайні в наступному твердженні: за підсумками першого півріччя можна впевнено констатувати, що рекламний ринок зростає помітно швидше, ніж можна було припустити в кінці попереднього року, коли ВРК опублікувала свої початкові прогнози річних обсягів ринку», – зазначено на сайті ВРК.

Як повідомляється, така позитивна динаміка ринку реклами швидше свідчить про певний обсяг відкладеного попиту на рекламу, ніж на відновлення економіки країни.

«У розпал кризи багато рекламодавців відреагували на те, що відбувається, занадто різко і скоротили бюджети більше, ніж того вимагали фактичні ринкові реалії. Сміливіші й активніші рекламодавці, готові інвестувати в кризу, отримували серйозні оптимізаційні можливості від продавців, через що в цілому також витрачали менше свого максимального потенціалу . Як результат – значна вага інвестицій в рекламу в загальному обсязі витрат рекламодавців у 2014-2015 роках знизилася. І зараз ми бачимо якийсь зворотний процес, коли динаміка відновлення ринку реклами випереджає зростання економіки», – зазначається ВРК.

По ряду медіаканалів учасники дослідження ВРК розійшлися в своїх оцінках конкретних відсотків цього зростання. До того ж дирекція ВРК запропонувала врахувати те, що попереду ще півроку.

«Краще ми за підсумками року визнаємо наші серпневі прогнози недостатньо сміливими і з задоволенням збільшимо підсумкові числа, ніж будемо переглядати підсумки в сторону зниження», – йдеться на сайті.

Тож за прогнозами ВРК, рекламний медіаринок виросте в 2016 році на 20,6% (у порівнянні з підсумками 2015 року) та складе майже 11 млрд грн.

ВРК зазначило, що поліпшення динаміки демонструють всі медіа, за винятком преси.

«По пресі ВРК залишив в силі свій початковий прогноз. Для формування об'єктивної картини ринку преси, в тому числі по абсолютній величині, ВРК знадобиться більш предметний додатковий аналіз і дискусія в рамках галузі», - йдеться на сайті ВРК та зазначається, що ринок нон-медіа рекламно-маркетингових комунікацій не входить в зазначені вище обсяги рекламного ринку і буде розглянуто ВРК окремо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3214
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду