Нацрада заборонила «Ностальгию» та дозволила «Настоящее время»

Нацрада заборонила «Ностальгию» та дозволила «Настоящее время»

28 Липня 2016
2421
28 Липня 2016
17:16

Нацрада заборонила «Ностальгию» та дозволила «Настоящее время»

2421
28 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. У цьому переліку містяться назви іноземних телеканалів, які провайдери можуть ретранслювати на території України.
Нацрада заборонила «Ностальгию» та дозволила «Настоящее время»
Нацрада заборонила «Ностальгию» та дозволила «Настоящее время»

Нацрада вилучила із цього так званого «списку адаптованих каналів» російський телеканал «Ностальгия», натомість додала до переліку американський російськомовний канал «Настоящее время» (Current Time).

Телеканал «Ностальгия» вилучено з переліку через зафіксовані в її ефірі порушення Європейської конвенції про транскордонне телебачення (надання глядачам платних послуг екстрасенсів і ворожок), а також декомунізаційних норм українського законодавства: стилістика каналу оформлена в радянській символіці (на логотипі каналу зображено серп і молот), в ефірі програми «Прошедшее время» транслюються сюжети радянської телепрограми «Время», де оповідаються досягнення СРСР на чолі з Компартією.

«Настоящее время» - цілодобовий інформаційно-аналітичний російськомовний канал, спільний проект «Голосу Америки» і «Радіо Свобода», що фінансується урядом США. Заяву про додавання телеканалу «Настоящее время» до Переліку іноземних програм Нацради звернулася Рада управлінців з питань мовлення США (Broadcasting Board of Governors) – американське урядове агентство, що опікується іномовленням («Голос Америки» і «Радіо Свобода»).

Нагадаємо, останні зміни до Переліку іноземних програм Нацрада внесла 7 липня, вилучивши з нього 9 російських телеканалів. Після цих змін у списку залишилися 140 європейських телеканалів, 14 російських, 1 американський, 1 китайський, 1 ізраїльський, 1 білоруський та 1 азербайджанський.

Після нинішніх змін список містить 140 європейських телеканалів, 13 російських, 2 американських, 1 китайський, 1 ізраїльський, 1 білоруський та 1 азербайджанський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду