Кримськотатарське радіо «Мейдан» повернеться в ефір на Херсонщині

Кримськотатарське радіо «Мейдан» повернеться в ефір на Херсонщині

28 Липня 2016
3000
28 Липня 2016
13:33

Кримськотатарське радіо «Мейдан» повернеться в ефір на Херсонщині

3000
Кримськотатарська радіостанція «Мейдан» через два роки після втрати своїх кримських частот повертається в український ефір – у Херсонській області.
Кримськотатарське радіо «Мейдан» повернеться в ефір на Херсонщині
Кримськотатарське радіо «Мейдан» повернеться в ефір на Херсонщині

28 липня радіо «Мейдан» (ТОВ «Телевізійна компанія «Атлант СВ») перемогло в конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на частоту 90,8 МГц у місті Генічеську Херсонської області.

Радіо «Мейдан» - це проект телевізійної компанії «Атлант СВ», яка також розвиває супутниковий кримськотатарський телеканал ATR. Радіо «Мейдан» 10 років мовило в Криму на ефірних частотах, але втратило частоти після окупації Криму та змушене було піти з ефіру. Згодом «Мейдан» відновив мовлення в інтернеті.

Радіостанцію представляла головна редакторка Ельзара Баталова. Вона зачитала звернення власника радіостанції та кримськотатарського громадського діяча Ленура Іслямова, який нагадав, що українська влада пообіцяла відновити мовлення телеканалу ATR і радіо «Мейдан», і закликав Національну раду підтримати Президента України і кримськотатарський народ і повернути кримським татарам «украдену окупантами радіостанцію».

Пані Баталова нагадала, що радіо «Мейдан» - це інформаційно-музична радіостанція, яка має велику базу кримськотатарської музики з початку ХХ століття. «Це улюблене радіо», - підкреслила вона. Відповідаючи на запитання членів Нацради, головна редакторка повідомила, що радіо «Мейдан» знає про закон про квоти на пісні українською мовою та українську мову ведення програм на радіо та вже підготував новий контент, який відповідає вимогам закону.

Радіостанція також мала лист підтримки від голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

На частоту 90,8 МГц у Генічеську крім радіо «Мейдан» претендувало ще київське ТОВ «Радіокорп Україна» з проектом кримськотатарського «Радіо СЄС» (власник компанії – Богдана Болховецький, керівник «Радіо ЄС», інвестором якого є нідерландський холдинг Radiocorp). «Радіо СЄС», як і радіо «Мейдан» поки що мовить в інтернеті. Нацрада вирішила віддати перевагу радіостанції, яка раніше мала досвід ефірного мовлення. Крім того, саме компанія «Атлант СВ» (юридична особа радіо «Мейдан») була замовником прорахунку цієї частоти в Генічеську.

Радіо «Мейдан» також претендувало на частоту 100,9 МГц у Василівці Херсонської області. Але в цьому конкурсі «Мейдан» програв місцевій херсонській радіостанції «Херсон ФМ» (юридична особа – ПП «ТРО “Софія”»), співвласниками якої є херсонський медіаменеджер, колишній представник Нацради в Херсонській області Олександр Мироненко і його бізнес-партнер Євгеній Сидоренко. «Херсон ФМ» - єдина комерційна місцева радіостанція в Херсоні, решта комерційних місцевих станцій за останні роки увійшли до загальнонаціональних мереж.

Третім претендентом на частоту 100,9 МГц у Василівці було «Громадське радіо», яке теж програло цей конкурс.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3000
Читайте також
04.12.2017 16:31
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 651
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду