Частка спонсорства на ринку медійної інтернет-реклами зменшилася вдвічі – дослідження ІнАУ

Частка спонсорства на ринку медійної інтернет-реклами зменшилася вдвічі – дослідження ІнАУ

28 Липня 2016
4201
28 Липня 2016
10:00

Частка спонсорства на ринку медійної інтернет-реклами зменшилася вдвічі – дослідження ІнАУ

4201
Комітет Інтернет Асоціації України (ІнАУ) з питань інтернет-реклами виконав перший етап дослідження ринку медійної інтернет-реклами за підсумками першого півріччя 2016 року
Частка спонсорства на ринку медійної інтернет-реклами зменшилася вдвічі – дослідження ІнАУ
Частка спонсорства на ринку медійної інтернет-реклами зменшилася вдвічі – дослідження ІнАУ

Про це повідомляє пресс служба (ІнАУ) у своєму пресс-релізі.

Предметом дослідження став обсяг грошових коштів, який направляється рекламодавцями на сегменти медійної інтернет-реклами, орієнтованої на українську інтернет-аудиторію. За підсумками першого етапу досліджень визначені частки окремих сегментів ринку медійної інтернет-реклами.

Тож, за даними дослідження ІнАУ, частка банерної реклами склала 46, 87%, частка In-stream video (реклама у відеоплеєрі pre-roll, mid-roll, post-roll, pause-roll, overlay-реклама, picture-in-pause) – 30, 31%, частка  In-page video (content-roll) склала 4,53%, частка  інших нестандартних рішень (спливаючі вікна pop-up і pop-under, формати catfish і screenglide, синхронні банери, Фронтлайн, повноекранна реклама, звукова реклама в цифровому аудіопотокці, інші подібні рішення) – 11,75%. Частка  спонсорства склала 6, 54%.

Якщо порівнювати з аналогічним періодом 2015 року, частка  банерної реклами зросла на 6,17%, частка  In-stream video – на 4,91.

А от частка  спонсорства та In-page video зменшились майже вдвічі – на 5,96 і 4, 67% відповідно. Майже на 1% також зменшилась частка  інших нестандартних рішень.

Визначена також частка закупівель за допомогою Programmatic. Вона склала 6,04%.

В дослідженні ІнАУ прийняли участь 14 агенств інтернет-реклами.

Прес-служба Асоціації повідомляє, що 4 серпня завершиться другий етап досліджень. За його підсумками буде визначено обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2016 р, частка прямих продажів на цьому ринку і частка продажів за допомогою Programmatic. 

Нагадаємо,  за словами генерального директора StarLight Sales Андрія Партики, рекламний ТБ-ринок за перше півріччя 2016 року виріс на 40%. За оцінками StarLight Sales, за підсумками року цей показник складе 30%. Це на 5 пунктів вище попередніх прогнозів.

Коментуючи нещодавно оголошені телевізійними сейлз-хаусами зміни в ціновій політиці на 2016 рік, СЕО агентства Vizeum Ukraine Костянтин Стрюков зазначив, що ринок телевізійної реклами зростає повільніше, ніж знижується обсяг телевізійного інвентарю.

Нагадаємо, телевізійні сейлз-хауси нещодавно оголосили про чергове підняття цін на ТБ-рекламу. Через високий попит Альянс оголосив про зміну цінової політики, починаючи з 16 серпня, а саме.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4201
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду