У кабельних мережах поменшало російських каналів – Нацрада (інфографіка)

У кабельних мережах поменшало російських каналів – Нацрада (інфографіка)

19 Липня 2016
1483
19 Липня 2016
18:53

У кабельних мережах поменшало російських каналів – Нацрада (інфографіка)

1483
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення спостерігає тенденцію до збільшення кількості українських супутникових телеканалів і зменшення кількості російських телеканалів у вітчизняних кабельних мережах.
У кабельних мережах поменшало російських каналів – Нацрада (інфографіка)
У кабельних мережах поменшало російських каналів – Нацрада (інфографіка)

Відповідну інфографіку оприлюднено на сайті регуляторного органу.

За даними Нацради, у 2014 році на ринку працював 101 супутниковий ліцензіат, тоді як нині – 122 супутникові ліцензіати. Тобто за два роки кількість супутникових ліцензіатів зросла на 20%.

Щоправда, в інфографіці не наведено, скільки із цих телекомпаній наразі не здійснюють мовлення. Нагадаємо, що останнім часом Нацрада перевіряла через відсутність мовлення і призначала санкції низці супутникових ліцензіатів. Серед них – ТОВ «Апіа» (телеканал jn1), ТОВ «Міжнародний “Слов’янський канал”» (SCI), ТОВ «Юкрейніан фешн» (Ukrainian Fashion UF), ТОВ «Українське народне телебачення УНТ» (УНТ), ТОВ «Розумні покупки» (телеканал TV sale UKR), ТОВ «Тотвельд» (телеканал Xsport), ТОВ «ТРК ОЕ» (телеканал ОЕ), ВМП «Горизонт» (телеканал «Горизонт-ТV»), ТОВ «ТРК “Право ТВ“» («Право TV»).

Крім того, за даними Нацради, у вітчизняних кабельних мережах зросла кількість іноземних програм Європейського Союзу, натомість значно зменшився обсяг телеканалів Російської Федерації. Зокрема, у 2014 році в кабельних мережах ретранслювалися 122 телеканали з ЄС, 72 – з Російської Федерації та 3 – з інших країн, тоді як нині ретранслюються 140 телеканалів з ЄС, 14 – з РФ і 5 – з інших країн.

Зауважимо, що ці дані наведено з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України – нормативно-правового акту Нацради. Саме в цьому списку містяться дозволені для ретрансляції на території України іноземні телеканали. Останні зміни до переліку Нацрада внесла 7 липня, вилучивши з нього 9 російських телеканалів. Після цих змін у списку залишилися 140 європейських телеканалів, 14 російських, 1 американський, 1 китайський, 1 ізраїльський, 1 білоруський та 1 азербайджанський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1483
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду