Нацрада оштрафувала ще двох провайдерів групи «Тріолан»

Нацрада оштрафувала ще двох провайдерів групи «Тріолан»

14 Липня 2016
1797
14 Липня 2016
18:49

Нацрада оштрафувала ще двох провайдерів групи «Тріолан»

1797
14 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати ще двох провайдерів, що надають послуги під торговою маркою «Тріолан», на суму майже 80 тисяч гривень за відсутність угод з абонентами.
Нацрада оштрафувала ще двох провайдерів групи «Тріолан»
Нацрада оштрафувала ще двох провайдерів групи «Тріолан»

Штрафи застосовано до ТОВ «КС Плюс», що має ліцензію провайдера на територію міста Рівне, і ТОВ «Юнікаст інвест», що має ліцензію провайдера на територію міста Київ.

У грудні 2015-січні 2016 року Нацрада оголошувала цим компаніям попередження за порушення ними частини 7 статті 39 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка зобов’язує провайдерів надавати програмну послугу абоненту на підставі угоди між абонентом і ліцензіатом. Проведені Нацрадою позапланові перевірки констатували відсутність у цих компаній угод з абонентами.

Крім того, щодо компанії «Юнікаст інвест» було зафіксовано факт відсутності діяльності провайдера програмної послуги. Оголосивши попередження, Нацрада також зобов’язала провайдерів усунути порушення протягом місяця.

Повторно проведені в травні 2016 року перевірки зафіксували, що провайдери не виконали розпоряджень Нацради й не усунули порушень. Тому Нацрада вирішила оштрафувати їх. За порушення ч. 7 ст. 39 закону «Про телебачення і радіомовлення» штраф становить 10% суми ліцензійного збору. Для ТОВ «КС Плюс» Нацрада нарахувала штраф 7 тис. 250 грн, для «Юнікаст інвест» - 72,5 тис. грн.

На попередньому засіданні 7 липня Нацрада за аналогічні порушення оштрафувала провайдера «Епсілон ТВ», що працює під брендом «Тріолан» у Харкові: штраф для нього становив 58 тис. грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1797
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду