Рада прийняла за основу законопроект про універсальну програмну послугу (ДОПОВНЕНО)

Рада прийняла за основу законопроект про універсальну програмну послугу (ДОПОВНЕНО)

12 Липня 2016
3844
12 Липня 2016
12:37

Рада прийняла за основу законопроект про універсальну програмну послугу (ДОПОВНЕНО)

3844
12 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги)».
Рада прийняла за основу законопроект про універсальну програмну послугу (ДОПОВНЕНО)
Рада прийняла за основу законопроект про універсальну програмну послугу (ДОПОВНЕНО)

За відповідний законопроект №3504 народних депутатів Вікторії Сюмар, Богдана Онуфрика і Сергія Висоцького проголосували 231 народний депутат.

Законопроект передбачав залишити в складі універсальної програмної послуги (УПП) такі телеканали:

  • суспільне ТБ;
  • телеканал «Рада»;
  • всіх місцевих і регіональних мовників (як цифрових, так і аналогових), у тому числі мовлення громад;
  • усіх аналогових загальнонаціональних мовників, які не побажали вийти з УПП (для приватних мовників передбачена можливість вийти з УПП, але лише в містах із населенням понад 50 тис. осіб).

Втім, голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар зачитала рішення Комітету про винесення на розгляд Ради доопрацьованої редакції проекту, згідно з якою загальнонаціональні телеканали виключаються зі складу УПП. Цієї редакції законопроекту на сайті Верховної Ради досі немає.

У стенограмі пленарного засідання зафіксовано, що згідно із законопроектом до УПП мають входити:

  • суспільне телебачення і радіомовлення;
  • телерадіоорганізації місцевої і регіональної категорії мовлення, які здійснюють мовлення в межах не більше однієї області, які відповідно до ліцензії на мовлення здійснюють ефірне, телевізійне мовлення або цифрове мовлення з використанням радіочастотного ресурсу на території розташування відповідної багатоканальної телемережі;
  • державне підприємство парламентський телеканал «Рада» або його правонаступник, за умови наявності у нього ліцензії на мовлення.

Нагадаємо, законопроект було зареєстровано 23 листопада 2015 року. В січні 2016 року було подано доопрацьований законопроект, який передбачав можливість загальнонаціональних мовників виходити за бажанням з УПП, але лише в містах 50 тис.+. Втім, 18 березня, як було зазначено на сайті Верховної Ради, законопроект було відкликано. За даними «Детектора медіа», тривала розробка нового законопроекту щодо зміни складу УПП. 7 липня профільний Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики раптово вручив парламенту подання про розгляд.

5 липня Телекомунікаційна палата України звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики щодо недопущення прийняття законопроекту №3504 та надала власні пропозиції та зауваження до проекту.

У свою чергу 6 липня Індустріальний телевізійний комітет виступив проти зауважень Телекомунікаційної палати України до законопроекту №3504. ІТК та телевізійна галузь закликали народних депутатів ухвалити цей законопроект у цілому в редакції, що запропонована Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3844
Читайте також
26.02.2016 15:10
Наталія Клітна
для «Детектора медіа»
3 896
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Владислав
2817 дн. тому
Шановний Детектор, приберіть з переліку каналів в УПП четвертий пункт, не вводьте читачів в оману.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду