Нацрада оштрафувала компанію з групи «Тріолан»

Нацрада оштрафувала компанію з групи «Тріолан»

7 Липня 2016
2000
7 Липня 2016
17:04

Нацрада оштрафувала компанію з групи «Тріолан»

2000
7 липня на черговому засіданні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за результатами розгляду матеріалів позапланової перевірки наклала штраф на провайдера програмної послуги «Епсілон ТВ» з Харкова, що працює під брендом «Тріолан».
Нацрада оштрафувала компанію з групи «Тріолан»
Нацрада оштрафувала компанію з групи «Тріолан»

Про це повідомляється на сайті регулятора. 

12 листопада 2015 року до цього провайдера регулятором було застосовано санкцію «оголошення попередження» через порушення частини сьомої статті 39 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (надання програмної послуги абоненту здійснюється на підставі угоди між абонентом і ліцензіатом, укладеної відповідно до чинного законодавства), оскільки угоди між абонентами та ліцензіатом не були укладені. Окремим пунктом цього рішення компанію було зобов’язано упродовж місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

З метою перевірки виконання ліцензіатом рішення регулятора 31 березня йому було призначено позапланову перевірку, під час якої знову ж таки були зафіксовані попередні порушення. Тому відповідно до абзацу другого частини восьмої статті 72 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» у зв’язку з неусуненням порушень після оголошення попередження до телерадіокомпанії «Епсілон ТВ» було застосовано штрафну санкцію. Її розмір – 10% суми нарахованого ліцензійного збору, що становить 58 тис. грн.

Штраф необхідно сплатити у 30-денний термін.

Нагадаємо, 7 липня на черговому засіданні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула низку питань про накладення штрафу на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги через недотримання ними вимог законодавства щодо подання інформації про структуру власності. Санкцію застосовано до 16 ліцензіатів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду