Марк Лівін: «Оновлений дизайн “Громадського телебачення” має бути універсальним для всіх платформ»

Марк Лівін: «Оновлений дизайн “Громадського телебачення” має бути універсальним для всіх платформ»

5 Липня 2016
3364
5 Липня 2016
13:30

Марк Лівін: «Оновлений дизайн “Громадського телебачення” має бути універсальним для всіх платформ»

3364
Марк Лівін: «Оновлений дизайн “Громадського телебачення” має бути універсальним для всіх платформ»
Марк Лівін: «Оновлений дизайн “Громадського телебачення” має бути універсальним для всіх платформ»

Першого липня «Громадське телебачення» оголосило тендер на послуги креативної агенції щодо розробки універсального фірмового стилю для ефіру, веб-платформи, соціальних мереж, маркетингових комунікацій, проектів каналу.

Про те, чому було прийнято рішення оновити дизайн і як відбуватиметься відбір креативних агенцій для співпраці, «Детектору медіа» розповів маркетинг-директор «Громадського телебачення» Марк Лівін.

Марк, із чим пов’язано рішення про редизайн на «Громадському телебаченні»?

— «Громадське телебачення» створювалося як онлайн-канал, і тоді для нього вистачало лише логотипу. Але ми наразі сформувалися як мультимедійна платформа й лише нещодавно почали розмову між собою про те, що одного логотипу замало, щоби добре виглядати на всіх майданчиках.

Крім того, «Громадське» від самого початку розвивалося революційно, швидко, і дуже багато проектів запускалися горизонтально, при цьому не було враховано загальні візуальні характеристики «Громадського». Через це вийшло так, що багато проектів у нас візуально не узгоджені між собою. Ці речі треба зводити до однієї концепції, щоб було відразу зрозуміло, що це ми.

Яким ви бачите оновлене «Громадське телебачення»? Які вимоги до креативної агенції, з якою ви будете співпрацювати?

— Зрозуміло, що ми будемо залишатися в рамках торгової марки «Громадське», ми не можемо від неї відходити, тобто кардинальних змін не буде. Основна вимога — залишитися в концепції того, що було створено від самого початку, відповідати місії «створення інформаційного простору для сталого розвитку суспільства».

Оновлений дизайн має бути універсальним для всіх платформ, ми маємо розуміти, як будемо виглядати на різних майданчиках. І питання не лише в логотипі, а й в інших візуальних елементах, які ми маємо — наприклад, кольорова гамма, крапки, варіанти написання назви тощо.

У нас є конкретні тендерні вимоги та перелік робіт, але сказати, що ми чітко бачимо конкретний результат й оберемо того, хто нам його запропонує, не можу. Ми відкриті до різних бачень. Будемо оцінювати якість роботи, комплексність, адже це має бути не просто пропозиція, а комплексна робота, яка включатиме аналіз того, що ми маємо зараз, виокремлення сильних і слабких сторін. Ми розуміємо, як будується ця робота, і, відповідно, будемо обирати тих, хто ширше мислить.

Як відбуватиметься відбір?

— Тендер проводиться в два етапи: відкритий відбір, до нього можуть подаватися всі охочі, маркетинг-команда відбере кандидатів, які відповідатимуть вимогам організації, і запропонує цих претендентів на затвердження тендерній комісії. Тендерна комісія, яку очолює виконавчий директор «Громадського телебачення» Катерина Горчинська, ухвалить рішення щодо 4-5 претендентів. На другому етапі претенденти працюватимуть над створенням пропозицій і їх презентацією тендерній комісії та команді маркетингу. Після чого знову відбудеться засідання комісії для аналізу пропозицій та затвердження переможця.

Ви оголосили про тендер 1 липня. Чи вже маєте пропозиції від креативних агенцій?

— Так, уже маємо вісім заявок. Оскільки відбір триватиме два тижні, я думаю, ми отримаємо максимально широку картинку ринку та зможемо обрати найкращу пропозицію.

Фото надане прес-службою «Громадського»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3364
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду