Студія «Квартал 95» і Film.ua передумали запускати спільний канал

Студія «Квартал 95» і Film.ua передумали запускати спільний канал

15 Червня 2016
3227
15 Червня 2016
20:04

Студія «Квартал 95» і Film.ua передумали запускати спільний канал

3227
Студія «Квартал 95» і група компаній Film.ua передумали запускати спільний телеканал Kvartal TV. Представники «Кварталу 95» вибули зі складу власників спільної з представниками Film.ua компанії (ТОВ «Справжні канали»), яка володіє двома супутниковими ліцензіями. А сам канал Kvartal TV перейменовано на FilmUAction.
Студія «Квартал 95» і Film.ua передумали запускати спільний канал
Студія «Квартал 95» і Film.ua передумали запускати спільний канал

9 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до двох ліцензій ТОВ «Справжні канали» - на супутникове мовлення телеканалів FilmUADrama і Kvartal TV (відтепер – FilmUAction).

Зі складу власників ТОВ «Справжні канали» вибули продюсери та співзасновники студії «Квартал 95» Володимир Зеленський (частка 13%), Борис Шефір (12%), Сергій Шефір (12,5%) та Андрій Яковлєв (12,5%). У компанії залишилося лише двоє співвласників – керівники і співзасновники Film.ua Group Сергій Созановський (частка зросла з 32% до 64%) та Віктор Мірський (частка зросла з 18% до 36%).

Зі складу редакційної ради вибули Володимир Зеленський, Борис Шефір і Сергій Шефір. Членами редакційної ради залишилися Євген Драчов (керівник ТОВ «Справжні канали»), Вікторія Ярмощук та Ігор Сторчак, до яких приєдналася Олена Малкова – усі вони представляють різні підрозділи Film.ua Group.

Телеканал Kvartal TV перейменовано назад на FilmUAction – саме з такою назвою канал отримував ліцензію у квітні 2015 року. Також мовник змінив програмну концепцію. У ній з’явилися програми власного виробництва (обсягом 1 година 45 хвилин на добу), на 12 годин зменшився обсяг розважальних передач (до 1 години на добу) і на стільки ж збільшився обсяг фільмопоказу (до 14 годин 36 хвилин на добу).

На засіданні Нацради представники компанії пояснили, що Film.ua і «Квартал 95» не дійшли спільних умов співпраці, тому шляхи компаній розійшлися, пише MediaSat.

Нагадаємо, що ТОВ «Справжні канали» стало ліцензіатом Нацради наприкінці квітня 2015 року, отримавши дві супутникові ліцензії на мовлення телеканалів під назвою FilmUAction та FilmUAmour. Тоді власником ТОВ «Справжні канали» було ТОВ «Фільм Ю Ей».

У вересні 2015 року телеканал FilmUAmour було перейменовано на FilmUADrama, і з такою назвою він і стартував 1 жовтня в пакетах платного телебачення.

У грудні 2015 року ТОВ «Справжні канали» змінило склад власників: ними стали Сергій Созановський і Віктор Мірський, партнерами яких стали представники студії «Квартал 95». А назву каналу FilmUAction було змінено на Kvartal TV. Однак канал так і не почав мовлення з такою назвою.

Тим часом 10 червня 2016 року розпочав тестове мовлення чоловічий телеканал Bolt спільний телеканал українських кіностудій Film.ua Group та Star Mediа, який проліцензувався у квітні 2016-го. Ліцензіатом є ТОВ «Дорослі Канали», власниками якого порівну є Сергій Созановський (співвласник Film.ua) і Влад Ряшин (голова ради директорів Star Media).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3227
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду