Популярність української поп-музики постійно зростає – TNS MMI

Популярність української поп-музики постійно зростає – TNS MMI

15 Червня 2016
5964
15 Червня 2016
19:14

Популярність української поп-музики постійно зростає – TNS MMI

5964
Згідно даних дослідження TNS MMI, з I кварталу 2014 року розпочалося зростання популярності української поп-музики, яка в 2013 році поступалася російській і зарубіжній популярній музиці. А з I кварталу 2015 року цей стиль є найулюбленішим в українців і в 2016 році показує зростання в 7%
Популярність української поп-музики постійно зростає – TNS MMI
Популярність української поп-музики постійно зростає – TNS MMI

Дослідження проводила компанія TNS серед населення України 12-65 років, в містах 50 тис. + (крім АРК). Вибірка – 5 тис. респондентів у 2013-2015 роках і 3,5 тис. в 2016 році.

 

Що ж стосується регіонального розподілу, то не скрізь українська поп-музика лідирує — Південь і Схід традиційно залишаються прихильниками російської поп-музики, шансону і пісень минулих років.

 

Клікніть для збільшення

Молода чоловіча аудиторія частіше слухає рок-музику, а також техно і хіп-хоп. Поп-музика ближча жіночій частині України, як і класична музика.

Клікніть для збільшення

Нагадаємо, 2 червня 2016 року Верховна Рада, не знайшовши підтримки хоча б за один з двох законопроектів, що мали запровадити квоти на пісні українською мовою в ефірі (№3822 і №3822-1), відправила їх на повторне перше читання. За законопроект №3822 проголосували 191 нардеп. Законопроект №3822-1 набрав 221 голос.

Законопроект  №3822 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)» народного депутата Олега Медуниці, до якого приєдналися Ігор Артюшенко, Віктор Кривенко, Павло Кишкар і Сергій Рудик було зареєстровано ще 27 січня 2016 року, але 18 квітня відкликано і 11 травня подано доопрацьований документ, який зареєстровано 17 травня на заміну до попереднього варіанту.

Проект Закону України № 3822-1 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо частки музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій)» зареєстрували 25 травня народні депутати Олена Кондратюк, Ірина Геращенко, Владислав Севрюков, Григорій Шверк, Олександр Абдуллін, Андрій Лозовой, Іван Крулько, Олена Колганова, Ольга Червакова та Борислав Береза.

Нагадаємо, 18 травня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики одноголосно підтримав  доопрацьований законопроект № 3822 про квоти українських пісень в музичних програмах радіостанцій та вирішив рекомендувати Верховній Раді прийняти його в першому читанні за основу. За це рішення проголосували в тому числі й Олена Кондратюк, Ольга Червакова та Олександр Абдуллін, які втім 25 травня ініціювали альтернативний законопроект № 3822-1.

На ухваленні тільки першого проекту (№3822) наполягав віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко. Він запропонував авторам альтернативного проекту спочатку проголосувати за проект №3822, а потім внести свої пропозиції окремим проектом.

Про те, що поява альтернативного проекту у підсумку призведе до розпорошення голосів і парламент не зможе ухвалити жодного з цих проектів, говорили громадські активісти 1 червня на засіданні Комітету свободи слова.

Заглавне фото - all4desktop.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5964
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду