БТБ відмовиться від цифрової ліцензії – Нацрада оголосить конкурс

БТБ відмовиться від цифрової ліцензії – Нацрада оголосить конкурс

7 Червня 2016
2013
7 Червня 2016
16:52

БТБ відмовиться від цифрової ліцензії – Нацрада оголосить конкурс

2013
Міністерство інформаційної політики України цього тижня планує відмовитися від ліцензії на цифрове ефірне мовлення телеканалу БТБ, який належить МІП. А Нацрада з питань телебачення і радіомовлення планує оголосити на вивільнену цифрову ліцензію конкурс. Про це на прес-конференції 7 червня оголосили міністр інформаційної політики Юрій Стець та голова Нацради Юрій Артеменко.
БТБ відмовиться від цифрової ліцензії – Нацрада оголосить конкурс
БТБ відмовиться від цифрової ліцензії – Нацрада оголосить конкурс

«Ті ліцензії на частоти, які належать телеканалу БТБ всередині країни, цього тижня Міністерство інформаційної політики передасть у Нацраду з питань телебачення і радіомовлення», - заявив Юрій Стець. А Юрій Артеменко уточнив, що МІП позбувається цифрової ліцензії на телеканал БТБ.

Юрій Стець також висловив сподівання, щоб ця ліцензія перейшла до суспільного мовника, «щоб на цьому великому пакеті частот мовив ще один телеканал суспільного телебачення – мова йде про телеканал Культура”».

За словами пана Стеця, вже зараз відбувається передача техніки телеканалу БТБ до телеканалу UATV Мультимедійної платформи іномовлення України. І цього тижня, після відмови від ліцензії, МІП планує розпочати процедуру ліквідації телеканалу БТБ.

«Цього тижня ми почнемо процедуру ліквідації телеканалу БТБ в рамках його роботи в Україні на внутрішньому телевізійному ринку. Частоти ми віддамо в Нацраду з питань телебачення і радіомовлення, а техніка відійде телеканалу Мультимедійної платформи іномовлення України – телеканалу UATV. Я не можу про це говорити, але висловлюю публічно, що було б добре, якби саме цей пакет частот відійшов суспільному мовнику, а саме телеканалу Культура”», - резюмував Юрій Стець.

Юрій Артеменко повідомив, що цифрова частота телеканалу БТБ буде виставлена на конкурс, як це передбачено законодавством: «Якщо зявиться цифрова частота – ми оголосимо найближчим часом конкурс. І конкурс оголосимо на те, чого найбільше не вистачає українському суспільству – культури, моралі. Тобто це буде конкурс на культурно-освітній проект. Безперечно, за законом ми маємо забезпечити частотами суспільне телебачення. Але в законі, на жаль, немає преференцій, що ми маємо давати частоти саме суспільному мовнику. Я кажу тільки за себе: я вважаю, що одним з яскравих претендентів на перемогу в цьому конкурсі є суспільне телебачення в розрізі культури, якщо, звичайно, воно подасть гарний проект. Але водночас ми запрошуємо до цього конкурсу охочих. Можливо, хтось краще може зробити – будь ласка, ми запрошуємо».

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія розповів, що остерігався того, що цифрова ліцензія залишиться в телеканалу БТБ і перейде до телеканалу іномовлення UATV. «Але цього не сталося: він (міністр. – ред.) передає (ліцензію. – ред.), як і обіцяв», - зауважив пан Аласанія.

Зураб Аласанія запевнив, що НТКУ подаватиме телеканал «Культура» на конкурс на вивільнену від каналу БТБ цифрову ліцензію. «Звісно, ми будемо подаватися на конкурс. Я знаю, що ви не вважаєте цей канал цікавим. Що таке Культура”? Його ніхто не знає, він десь на супутнику виходить. Але для того, щоб розвиватися, потрібен ресурс», - сказав керівник НТКУ.

Він описав концепцію «Культури» як телеканалу для роздумів. «Трохи пригальмувати і подумати про те, що відбувається в країні, а не тільки в прямому ефірі фігачити те, що відбувається, - це потрібно. Другий канал (суспільного мовлення. – ред.) має надати можливість людям подумати над тим, що було. Інформації забагато, а її ніхто не розшифровує – для цього канал і буде. Вся культура в Україні та за її межами буде на цьому каналі», - анонсував пан Аласанія.

Нагадаємо, наприкінці квітня Зураб Аласанія під час чат-конференції на «Детекторі медіа» відповів на запитання про цифрову ліцензію для каналу «Культура»: «Так, для “Культури” частота буде, принаймні, обіцяно зробити все законне для того. Але не БТБ».

Зауважимо, що телеканал БТБ (ТОВ «Банківське телебачення») з 2015 року після передачі Міністерству інформаційної політики від Національного банку України не веде свого мовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2013
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду