Нацрада повторно перевірить одеський «Первый городской»

Нацрада повторно перевірить одеський «Первый городской»

6 Червня 2016
1416
6 Червня 2016
15:27

Нацрада повторно перевірить одеський «Первый городской»

1416
2 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ «ТРК “Нова Одеса”», яке має ліцензію на кабельне мовлення з логотипом «ТА-Одеса», але мовить як «Первый городской».
Нацрада повторно перевірить одеський «Первый городской»
Нацрада повторно перевірить одеський «Первый городской»

24 березня 2016 року Нацрада оголосила ТРК «Нова Одеса» попередження за використання логотипу «Первый городской» замість «ТА-Одеса», а також відхилення від програмної концепції (зокрема відсутність дитячих програм і програми «Болгаріте» Асоціації болгар України). Регулятор зобов’язав мовника протягом місяця усунути порушення.

Але проведений Нацрадою 28 квітня моніторинг виявив відсутність програми «Болгаріте» і використання логотипу «ТА-Одеса» з вписаною в буку «О» цифрою «1». На думку регулятора, ТРК «Нова Одеса» не усунула порушень, тому необхідно призначити ще одну позапланову перевірку.

Генеральний директор ТРК «Нова Одеса» Дмитро Птяшко повідомив, що телеканал повернув в ефір логотип «ТА-Одеса» і знову поставив в ефір програму «Болгаріте», але вона йде не щодоби. Тож до перевірки компанія, за його словами, готова.

На запитання голови Нацради Юрія Артеменка, чому компанія не подає заяви на зміну логотипу, адже в Одесі всі вже знають канал «Первый городской», Дмитро Птяшко відповів, що в день засідання Нацради «Нова Одеса» завершує підготовку документів на зміну логотипа в кабелі.

На традиційне запитання Нацради, хто є власником каналу, Дмитро Птяшко відповів, що це одеський бізнесмен Максим Цимбалюк.

Зрештою, члени Нацради більшістю голосів (п’ятьма) призначили позапланову перевірку ТРК «Нова Одеса».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1416
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду