Місцевий мовник з Харківщини призупиняв мовлення через суперечку з ОРТПЦ

Місцевий мовник з Харківщини призупиняв мовлення через суперечку з ОРТПЦ

3 Червня 2016
1007
3 Червня 2016
13:10

Місцевий мовник з Харківщини призупиняв мовлення через суперечку з ОРТПЦ

1007
Телерадіокомпанія «Вектор» з міста Лозова Харківської області на місяць призупиняла мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5 компанії «Зеонбуд» у Лозовій через суперечку з Харківським обласним радіотелевізійним передавальним центром (ОРТПЦ) щодо тарифів на телекомунікаційні послуги.
Місцевий мовник з Харківщини призупиняв мовлення через суперечку з ОРТПЦ
Місцевий мовник з Харківщини призупиняв мовлення через суперечку з ОРТПЦ

Про це стало відомо на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 2 червня.

Нацрада планувала призначити позапланову перевірку ТРК «Вектор» через зафіксовану під час моніторингу 11 травня відсутність цифрового ефірного мовлення в МХ-5. За даними представника Нацради в Харківській області Євгена Маслова, мовлення ТРК «Вектор» було припинено 26 квітня, оскільки Харківський ОТРПЦ за борги припинив доставку сигналу мовника до станції мультиплексування «Зеонбуду».

За словами керівника компанії Ігоря Ткачука, ТРК «Вектор» оплачує послуги «Зеонбуду» і постійно транслюється в мультиплексі МХ-5. Але мовника бентежать тарифи Харківського ОРТПЦ на доставку сигналу до станції мультиплексування. «Вони щороку піднімають ціну. Беруть тисячу гривень на місяць за те, що по їхній території проходить 150 метрів нашого кабеля. Тоді як “Укртелекому” я плачу 40 гривень на місяць за кілометр кабеля. Вони мені п’ять років викручують руки і забирають гроші, з ними розмовляти неможливо», - поскаржився Нацраді представник ТРК «Вектор».

Коли компанія відмовилася платити за тарифами Харківського ОРТПЦ, їй вимкнули сигнал. Зрештою, ТРК «Вектор» сплатила борги, і 24 травня доставку сигналу було відновлено. Водночас керівник ТРК «Вектор» поскаржився до Антимонопольного комітету, Антикорупційного бюро, Концерну РРТ та інших відомств і планує судитися з Харківським ОРТПЦ.

Член Нацради Олександр Ільяшенко процитував лист директора Харківського ОРТПЦ, який підтвердив, що 24 травня ТРК «Вектор» у повному обсязі сплатила заборгованість, і в той же день о 15:30 було відновлено надання телекомунікаційних послуг. Також директор ОРТПЦ повідомив Нацраді, що надсилав ТРК «Вектор» на погодження додаткову угоду на 2015 рік, згідно з якою тариф на послуги ОРТПЦ становить 678 грн на місяць (плюс ПДВ). У відповідь ТРК «Вектор» надіслала ОТРПЦ зустрічну угоду з пропозицією тарифу 6 грн на місяць.

Ігор Ткачук заявив, що він вирахував таку суму з тарифів «Укртелекому». «Я згоден і 100 гривень платити, але не тисячу», - наголосив він.

Члени Нацради вирішили не призначати позапланової перевірки ТРК «Вектор», оскільки мовлення відновлено. Голова Нацради Юрій Артеменко зауважив, що ситуація може повторитися, тож у цьому конфлікті без суду між сторонами не обійтися.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду