Житомирська та Чернігівська ОДТРК припинили реєстрацію як юридичні особи

Житомирська та Чернігівська ОДТРК припинили реєстрацію як юридичні особи

22 Травня 2016
1366
22 Травня 2016
13:23

Житомирська та Чернігівська ОДТРК припинили реєстрацію як юридичні особи

1366
Житомирська та Чернігівська телерадіокомпанії припинили реєстрацію як юридичні особи в статусі ДТРК. Відповідний запис внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Житомирська та Чернігівська ОДТРК припинили реєстрацію як юридичні особи
Житомирська та Чернігівська ОДТРК припинили реєстрацію як юридичні особи

Житомирська та Чернігівська ОДТРК, як і всі обласні державні телерадіокомпанії, реформовані у філії НТКУ, і тепер працюють як регіональні дирекції.

Раніше припинили свої юридичні особи Донецька, Миколаївська ОДТРК, Новгород-Сіверська та Криворізька ДТРК, Сумська ОДТРК припинила своє існування як юридична особа. Сумська філія Національної телекомпанії України з 1 січня 2016 року почала мовити під логотипом «UА:Суми». Ця регіональна дирекція першою з усіх філій НТКУ отримала право використовувати частку «UА:» у своєму графічному оформленні. Решта компаній поки що такого логотипу не отримали.

А також Тернопільська ОДТРК припинила своє існування як юридична особа. Таким чином, усього три з майже тридцяти ДТРК. Наприкінці квітня припинилаюридичну особу Волинська ОДТРК, а на початку травня – Вінницька.

Нагадаємо, 15 березня народні депутати з Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики зареєстрували законопроект № 4232 «Про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення» (щодо порядку приєднання ДП «Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм"»).

За чинним законодавством, «Укретелефільм», Національна радіокомпанія України, державна телерадіокомпанія «Культура» та всі обласні й регіональні державні телерадіокомпанії мають спершу приєднатися до НТКУ, після чого на їхній базі має бути створено НСТУ.

Нині вже всі суб’єкти реформування приєдналися до НТКУ, крім «Укртелефільму». Фактичний саботаж «Укртелефільмом» процесу приєднання до НТКУ призвів до неможливості створити ПАТ «НСТУ».

17 травня Верховна Рада ухвалила зміни до закону про суспільне мовлення, вивівши «Укртелефільм» за рамки першого етапу реформування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1366
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду