«Громадське» перезапустилося на новій платформі (ОНОВЛЕНО)

«Громадське» перезапустилося на новій платформі (ОНОВЛЕНО)

14 Травня 2016
2665
14 Травня 2016
18:58

«Громадське» перезапустилося на новій платформі (ОНОВЛЕНО)

2665
Сайт «Громадське телебачення» з домену hromadske.tv перейшло на нову платформу – hromadske.ua.
«Громадське» перезапустилося на новій платформі (ОНОВЛЕНО)
«Громадське» перезапустилося на новій платформі (ОНОВЛЕНО)

Про це на офіційні сторінці медіа у соціальній мережі Facebook розповів Head of Digital «Громадського» Андрій Баштовий.

«hromadske.ua – наша нова адреса (додавайте у закладки)», – зазначив він.

Як йдеться у заяві, сайт повністю новий.

«Ніщо не має відволікати вас від контенту, не будемо пропонувати десяток яскравих банерів. Якщо ви прийшли до нас подивитись репортаж чи прочитати інтерв’ю – ніщо не завадить вам це зробити», – зазначає Андірй Баштовий.

За його словами, контент розміщений таким чином, щоб було зрозуміло, де і що «лежить».

«Новини – там, де їм і місце. В розділ історії потрапили (нізащо не вгадаєте!) історії. Для вашої зручності можна відсортувати саме те, що вам найбільш цікаво – репортажі, інтерв’ю чи розслідування. На кожній сторінці передбачено перегляд або усього, або лише найважливішого», – розповідає Head of Digital «Громадського».

Також він заявив, що головна сторінка «завжди буде змінюватися».

«Головна ідея головної сторінки – показувати головне. Саме тому вона завжди буде змінюватись. Жорсткої структури головна сторінка не має і не мусить мати», – сказав він.

Водночас Андрій Баштовий пообіцяв зміни на новій платформі.

«Що далі? Далі будуть зміни. Зміни відбуватимуться постійно. Жодна платформа не може бути досконалою, жодна платформа не може бути сучасною (насправді, застарілими платформи стають в той самий момент, коли ідею зафіксовано на матеріальному носії). Як тільки налаштуємо і перевіримо роботу бази – завантажимо наступний пакет функцій та розділів (все вже розроблене і чекає свого часу)», – зазначив Баштовий.

Разом з тим, як повідомила на власній сторінці Facebook ведуча "Громадського" Юлія Банкова, один із співзасновників проекту Роман Скрипін, який пішов з "Громадського" на початку року, відімкнув попередній домен, яким користувалося медіа.

"От Рома (Роман Скрипін, - ДМ) взяв і відімкнув домен. Свій особистий домен. Але у Громадського є інший. Тепер по-справдньому "усіхній", - заявила вона.

Водночас сам Роман Скрипін пояснив на свої сторінці Facebook, що після запуску проекту "Громадського" на новій платформі hromadske.ua "потреби у використанні загальновідомого домену hromadske.tv більше немає".

Нагадаємо, 19 січня наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявила про привласнення одним з членів організації та її колишнім очільником Романом Скрипіним доменного імені hromadske.tv, а також коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube. Ішлося про суму 150 тис. євро та 38 тис. доларів.

19 січня Роман Скрипін пообіцяв повернути всі гроші, зазначивши, що частину з них було використано на потреби проекту, а доменне ім’я – продати.

1 лютого голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що позитивного результату в цій справі поки що немає, з боку Романа є лише наміри про дію.

15 лютого ГО «Громадське телебачення» виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Гришина.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2665
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду